Dit is hoe China het werkelijke dodental door het coronavirus verdoezelt

In 2003 loog Peking wekenlang over de ware omvang van de Sars-uitbraak om paniek te voorkomen. China doet nu alsof het van het verleden heeft geleerd en een stuk transparanter is.

Zelfs president Xi Jinping waarschuwde dat er sprake is van een ‘ernstige situatie’ en dat het dodelijke virus zich steeds sneller verspreidt.

China heeft inmiddels verschillende steden op slot gegooid. Ruim 57 miljoen Chinezen zijn geraakt door deze lockdown.

‘Virale longontsteking’

Een Britse onderzoeker voorspelde enkele dagen geleden dat het coronavirus in minder dan twee weken meer dan 250.000 mensen kan besmetten.

Peking lijkt nu opnieuw te knoeien met de cijfers om chaos en paniek te voorkomen.

In sommige gevallen blijken lijkschouwers en ziekenhuizen niet het coronavirus, maar ‘virale longontsteking’ als doodsoorzaak aan te wijzen.

De Wall Street Journal schreef hierover:

Een 53-jarige fitnessinstructeur is op woensdag overleden nadat hij iets meer dan een week daarvoor in een ziekenhuis in Wuhan was opgenomen. Zijn familie had verwacht dat het dodelijke coronavirus op zijn overlijdensakte zou zijn vermeld, omdat zijn artsen zeiden dat hij een onbehandelbaar virus in zijn longen had. In plaats daarvan was ‘zware longontsteking’ als doodsoorzaak aangewezen. Nabestaanden van twee andere slachtoffers die onder soortgelijke omstandigheden waren overleden, zeiden dat ook in deze gevallen ‘virale longontsteking’ de officiële doodsoorzaak was.

Veel meer gevallen

Waarom deden de ziekenhuizen dit? Om te voorkomen dat de overledenen worden meegerekend bij het aantal doden door het coronavirus.

“Er zijn waarschijnlijk veel meer gevallen in Wuhan dan men beweert,” zei Neil Ferguson van Imperial College London.

“Ziekenhuizen zitten bomvol,” zei hij.

Sommige Chinese media die verslaggevers ter plaatse hebben, kwamen ook gevallen tegen die niet in de officiële statistieken waren opgenomen, meldt de Wall Street Journal.

11 dagen

Zo schreef nieuwssite Caixin begin januari al dat een arts in Wuhan besmet was geraakt, 11 dagen voordat functionarissen bevestigden dat medisch personeel was besmet.

De krant The Beijing News berichtte dat veel patiënten het nieuwe virus officieel niet bij zich dragen, hoewel artsen het bij deze mensen wel hebben vastgesteld.

Het kan natuurlijk ook dat artsen de toestroom van patiënten niet bij kunnen houden.

Chinese staatsmedia citeerden doktoren in Wuhan die zeiden dat er simpelweg te veel patiënten zijn en dat niet iedereen op tijd kan worden getest.

Werkelijke dodental

Dat neemt niet weg dat het werkelijke dodental wordt verdoezeld.

Zo overleed vorige week een 63-jarige vrouw in Wuhan, waarna op haar overlijdensakte stond dat ze was gestorven als gevolg van een ‘longontsteking’.

Haar neef zei echter dat artsen in het ziekenhuis tegen de familie hadden gezegd dat ze het nieuwe coronavirus had, maar dat ze niet was meegeteld.

Je kunt je dus afvragen hoeveel mensen er werkelijk aan de gevolgen van het coronavirus zijn gestorven.

[Zero Hedge]

Vind je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner