Doden door coronavirus stijgt snel

Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is woensdag gestegen naar negen. 440 mensen in 13 Chinese provincies en gemeenten zijn besmet met het virus. China waarschuwt dat het SARS-achtige virus zou kunnen muteren en zich verder kan verspreiden.

Het virus wordt via de luchtwegen overgedragen. „De mogelijkheid van virale mutatie en verdere verspreiding van de ziekte is aanwezig", zei viceminister Li Bin van de Nationale Gezondheidscommissie tijdens een persconferentie.

Dinsdag stond het aantal doden nog op zes en waren er ruim 300 mensen besmet.

De commissie kondigde maatregelen aan op luchthavens, treinstations en winkelcentra om de ziekte te beheersen, terwijl miljoenen mensen door het land reizen vanwege het Chinese nieuwjaar dat zaterdag wordt gevierd. „Indien nodig zullen temperatuurcontroles op drukke en belangrijke plekken worden uitgevoerd", staat in een verklaring van de commissie.

Niet alleen in China, maar ook in andere Aziatische landen zoals Taiwan en Japan zijn mensen besmet geraakt. Dinsdag werd ook in de Verenigde Staten een ziektegeval geconstateerd.

Het centrum van de uitbraak ligt in de Chinese stad Wuhan. Daar zijn door de autoriteiten koortscontroles ingesteld op treinstations, snelwegen en de luchthaven. Een groot nieuwjaarsevenement in de stad, dat honderdduizenden mensen trekt, is afgelast.

Spoedberaad WHO
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt woensdag spoedoverleg over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Experts moeten besluiten of de uitbraak wordt aangemerkt als een bedreiging voor de internationale volksgezondheid.

Het komt zelden voor dat de WHO een virusuitbraak bestempelt tot internationale volksgezondheidscrisis ('Public Health Emergency of International Concern'). Dat gebeurde eerder onder meer bij de ebola-epidemie in West-Afrika.

Bron: Telegraaf

 

Reacties 1

Madiha van Huizen op woensdag 22 januari 2020 16:47

Bizar weer. Heel toevallig breekt dit uit met al die spanningen in de wereld.

Bizar weer. Heel toevallig breekt dit uit met al die spanningen in de wereld.
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner