Donald Trump vlucht tijdelijk naar de bunker vanwege protesten in het Witte Huis

Demonstranten verzamelden zich vrijdagavond voor het Witte Huis, sommigen sloegen barricades omver, gooiden flessen en stenen. Ondertussen besloten de veiligheidstroepen van het hoofdkantoor van de Amerikaanse regering Donald Trump, zijn vrouw Melania en hun zoon Barron naar de ondergrondse schuilplaats te brengen meldde de New York Times . Na bijna een uur konden Trump en zijn familieleden de bunker weer verlaten.

In de regel is de opvang bedoeld voor uitzonderlijke gevaarlijke situaties, zoals terroristische aanslagen, waarbij de Amerikaanse president een groter risico zou kunnen lopen. Dergelijke noodsituaties zijn echter zeer zeldzaam. Tijdens de terroristische aanslagen op 11 september 2001 werden bijvoorbeeld vice-president Dick Cheney en andere hoge regeringsfunctionarissen in veiligheid gebracht. De toenmalige president George W. Bush was in Florida.

Trump sprak zaterdag, een dag na zijn korte verblijf in een bunker, met een reeks tweets. Daarin prees hij het werk van de geheime dienst met het oog op de protesten de avond ervoor. Hij schreef:

Ze waren niet alleen helemaal professioneel, ze waren ook erg cool. Ik was binnen, keek naar elke beweging en had me niet veiliger kunnen voelen.

In een andere tweet bekritiseerde Trump dat de rellen in het Witte Huis ‘weinig te maken hadden met het geheugen van George Floyd’ en uitsluitend dienden om ‘problemen te veroorzaken’.

Lees ook:  Media Elite hekelen plunderingen, zelfs terwijl miljardairs recordwinsten halen uit door de belastingbetaler gefinancierde reddingsoperaties

Ook in het weekend kwamen demonstranten weer bijeen voor het Witte Huis. De veiligheidstroepen hielden ze echter op afstand en duwden ze vroegtijdig terug.

Demonstraties tegen politiegeweld en onrecht tegen zwarte mensen zijn al dagen aan de gang in veel Amerikaanse steden. De protesten waren het gevolg van de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd na een meedogenloze politie-operatie in Minneapolis, Minnesota.

George Floyd protests: Trump rushed to White House bunker and ...

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner