Drama in Duitsland: jongen (12) sterft twee dagen na tweede Pfizer-vaccin

Een 12-jarige jongen uit het Duitse Landkreis Cuxhaven is kort na zijn tweede Pfizer-vaccin tegen het coronavirus overleden, meldt de openbare omroep NDR. De gezondheidsdienst heeft een onderzoek ingesteld.

De officier van justitie in Nedersaksen ziet op dit moment geen aanleiding om de zaak te onderzoeken. Wel heeft hoofdbestuurder van Cuxhaven Kai-Uwe Bielefeld de mobiele vaccinatieteams teruggeroepen. Die waren al dagen op pad om kinderen en jongeren te vaccineren op scholen.

vac2

Bijzonder tragisch geval

Experts van het forensisch instituut van het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf achten het waarschijnlijk dat het overlijden te wijten was aan de vaccinatie.

“We hebben hier te maken met een bijzonder tragisch geval,” zei hoofd van de gezondheidsdienst Kai Dehne. Hij betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden. Omdat er op social media geruchten rondgingen, hebben de autoriteiten besloten de zaak openbaar te maken.

Vijf van dit soort gevallen

Het Paul Ehrlich-Instituut, de Duitse geneesmiddelenautoriteit, heeft in totaal vijf van dit soort gevallen geregistreerd, waarbij kinderen of jongeren twee tot 24 dagen na vaccinatie met BioNTech/Pfizer zijn overleden.

Hoewel een groot deel van de Duitse bevolking is gevaccineerd, loopt het aantal coronagevallen nu toch weer snel op.

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl via detheorist.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 30 november 2023

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers