Duidelijke boodschap: Tsjechië maakt een einde aan de herverdeling van illegale immigranten

De Tsjechische premier Andrej Babiš heeft onlangs het voorgestelde Duitse initiatief voor een op quota gebaseerde verdeling van illegale migranten onder de EU-landen verworpen en beschreef de steeds terugkerende discussies over deze kwestie als verwarrend.
Foto: Andrej Babiš, minister-president van de Tsjechische Republiek

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer stuurde vorige week een vier pagina’s tellend document naar andere EU-lidstaten met daarin de schaamteloze oproep tot automatische herverdeling van zogenaamde asielzoekers. Volgens het document zouden asielzoekers voordat ze het land illegaal binnenkomen buiten de EU geregistreerd moeten worden en vervolgens onder de lidstaten worden verdeeld, schrijft Anonymousnews.

Babiš heeft commentaar gegeven op dit voorstel:

“We wijzen illegale migratie principieel af. We verwerpen ook dat mensensmokkelaars beslissen wie er in Europa gaat wonen. We verwerpen quota. Ik begrijp niet waarom er altijd iemand is die deze kwestie naar de onderhandelingstafel brengt. Ik hoop dat het bij de nieuwe Europese Commissie ophoudt.”

Tsjechische premier: we willen geen Afrikaanse migranten, ze willen niet werken en komen alleen om uitkeringen te krijgen

Illegale migranten ongewenst in de Tsjechische Republiek

De minister-president heeft duidelijk gemaakt dat zijn regering zich in de eerste plaats om het Tsjechische volk bekommert. Dergelijke verklaringen veroorzaken regelmatig verwarring in de Bondsrepubliek. In Duitsland doet de regering al het mogelijke voor illegale migranten. De Duitser mag hooguit het asielfeest betalen. Het verschil in de politiek van de twee aangrenzende landen is duidelijk zichtbaar.

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček, die ook vicepremier is, heeft ook een quotasysteem krachtig afgewezen. Hij kondigde aan dat de Tsjechische Republiek haar standpunt over illegale migratie zal coördineren met haar partners in de Visegradgroep. De Visegrad-staten, bestaande uit Tsjechië, Polen, Hongarije en Slowakije, voeren een restrictief migratiebeleid en staan sinds 2015 begrijpelijkerwijs kritisch tegenover het standpunt van Angela Merkel.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 06 december 2019

Jouw account

Laatste reacties....

Niburulezer uit trein gezet
06 december 2019
Vaag verhaal
NAVO verklaart naast Rusland nu ook China officieel tot vijand
05 december 2019
Ja joh,want er is nog geen ellende genoeg. 😩

Updates

Pinned Items
Recent Activities
  • Deborah Dogan is nu vrienden met Theo
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Zoeken