Duitse agrariërs haken aan bij protestboeren

Screenshot_1

(Door: Mark Mensink)

AMSTERDAM – Honderden Duitse boeren willen woensdag per tractor de grens oversteken om zich aan te sluiten bij de Nederlandse protestacties. Dat kondigt de Duitse boerenleider Daniel Elling aan. Met duizenden tegelijk trokken Duitse boeren vorige maand door Berlijn (foto). „Daar is naderhand geen afval achtergebleven”, benadrukt boerenleider Elling.

De Telegraaf

De regering in Duitsland is „net zo slecht voor de agrarische sector” als die in Nederland, stelt Elling. „We zitten in hetzelfde schuitje. Uit solidariteit haken wij aan bij de Nederlanders. We waren eerder met 40.000 mannen en vrouwen in Berlijn om te protesteren. Daar is naderhand geen afval achtergebleven. Het was toen net zo schoon als voordien. Want we vinden het heel belangrijk dat burgers zo min mogelijk last van ons hebben, ook komende woensdag niet.”

Hijzelf is eigenaar van een internationaal handelsbedrijf in landbouwproducten als stro, hooi en snijmaïs. „Consumenten moeten eens beseffen dat de politiek het ons erg moeilijk maakt. In de supermarkten liggen waren die op een manier zijn behandeld, met gif en andere schadelijke middelen, die wij – in het Westen – allang niet meer mogen toepassen. Daar concurreren we niettemin mee en dat gaat gewoon niet langer. Het is heel scheef en wij zijn de dupe.”

Volgens de naast Duits ook plat-Nederlands sprekende Elling leeft deze actie zeker bij Duitsers uit de noordelijke helft van de grensstreek. „Van het zuiden weet ik het niet”, verklaart hij eerlijkheidshalve. Inmiddels hebben zich ongeveer honderd agrariërs gemeld om woensdagochtend bijeen te komen nabij Winterswijk. Bij de plaats Aalten, eveneens in de Achterhoek, worden nog eens honderd boeren met hun tractoren verwacht. „Ook in de buurt van Hardenberg en Enschede worden groepen geformeerd.”

De grensbewoners hebben rechtstreeks contact met de Farmers Defence Force, dat het Nederlandse protest organiseert. „Woensdagochtend horen we pas waar de protesten gaan plaatsvinden”, aldus Elling. „Maar we rijden graag een paar kilometer extra om de Nederlanders te steunen.”

Bron:
www.telegraaf.nl
(Premium-artikel)

h/t “Tistochwat”

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 28 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner