Wetenschappers gebruiken computersimulaties om de mogelijkheid van hyperspace-reizen via zwarte gaten te begrijpen

Een van de meest voorkomende tropen in science fiction betreft het gebruik van zwarte gaten als portalen naar andere dimensies of tijdstippen. Een recente studie suggereert dat een dergelijk scenario mogelijk dichter bij de realiteit staat dan bij fantasie.

Hoewel wetenschappers vooral geloofden dat het gebruik van zwarte gaten – een gebied van ruimte-tijd dat zwaartekrachtversnelling vertoont zo sterk is dat zelfs licht er niet uit kan ontsnappen – omdat een vorm van ruimtevaart niet haalbaar is, omdat de intense zwaartekrachten “Alles wat binnenkomt kunnen verpletteren, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts Dartmouth en Georgia Gwinnett College iets anders.

De onderzoekers merkten op dat hun nieuwe simulatiemodellen suggereren dat een roterend zwart gat, dat een unieke ‘massale inflatie-singulariteit’ heeft, in feite een veilige doorgang voor ruimtevaartuigen kan bieden, zoals de situatie van regisseur Christopher Nolan in zijn ruimtevaartverhaal ‘Interstellar’ uit 2014. ”

Volgens Gaurav Khanna van de Universiteit van Massachusetts Dartmouth, was zijn team, bestaande uit zijn collega Lior Burko en zijn student Caroline Mallary, geïnspireerd door de genoemde film en wilde testen of de hoofdpersoon van de film, Cooper (Matthew McConaughey), theoretisch een afdaling in het fictieve supermassieve zwarte gat Gargantua zou kunnen overleven.

Mallary bouwde de computersimulatie voor het onderzoek, gebaseerd op werk van natuurkundige Amos Ori.

“Voortbouwend op het werk van natuurkundige Amos Ori twee decennia eerder, en gewapend met haar sterke computervaardigheden, bouwde Mallary een computermodel dat de meeste van de essentiële fysieke effecten op een ruimtevaartuig, of een groot object, zou vangen in een groot, roterend zwart gat zoals Boogschutter A *, ‘zei Khanna in een stuk gepubliceerd op Phys.org.

Boogschutter A * (Boogschutter A-ster) is een superzwaar zwart gat in het centrum van de Melkweg, nabij de grens van de sterrenbeelden Boogschutter en Scorpius.

Mallary ontdekte dat objecten die in een roterend zwart gat zijn gevallen geen ‘oneindig grote’ effecten zouden ondervinden bij het passeren van de horizon-singulariteit van het gat – waardoor de haalbaarheid van het gebruik van grote, roterende zwarte gaten als portalen voor hyperspace-reizen wordt vergroot.

Bovendien ontdekte Mallary tijdens de observatie van de simulatie dat, hoewel de effecten van de singulariteit in de context van een roterend zwart gat zouden resulteren in snel toenemende cycli van uitrekken en knijpen op het ruimtevaartuig, de sterkte erg klein zou zijn. Zo klein zelfs dat “het ruimtevaartuig en alle personen aan boord het niet zouden detecteren.”

Khanna merkte echter op dat het model van Mallary kanttekeningen bevat.

Hun model werkte in de veronderstelling dat het betreffende zwarte gat volledig geïsoleerd is en dus niet onderhevig is aan storingen door bronnen zoals nabije sterren en vallende straling. Khanna merkte op dat hoewel deze veronderstelling hun experiment vereenvoudigde, men moet onthouden dat de meeste zwarte gaten in het bekende universum feitelijk omgeven zijn door kosmisch materiaal zoals ruimtestof, gas en straling.

Dus, zei Khanna, als ze een natuurlijke uitbreiding van het werk van Mallary zouden uitvoeren, zou dit moeten gebeuren in de context van een realistischer astrofysisch zwart gat.

Khanna voegde eraan toe dat, hoewel er nu meer diepgaande observaties kunnen worden gedaan op deze mysterieuze portalen in het universum, dankzij de vooruitgang in de optica, experimenten met werkelijke zwarte gaten nog lang niet plaatsvinden – vooral omdat de dichtstbijzijnde, Boogschutter A *, nog steeds plaatsvindt 27.000 lichtjaar van ons vandaan.

“We hebben nog niet de mogelijkheid om echte experimenten in of nabij zwarte gaten uit te voeren, dus wetenschappers nemen hun toevlucht tot theorie en simulaties om een ​​begrip te ontwikkelen, door voorspellingen en nieuwe ontdekkingen te doen,” zei Khanna.

Bronnen:

Afbeeldingsresultaat voor zwarte gaten

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner