Duitse soldaten moeten tijdens militaire oefening eigen auto gebruiken omdat 80% pantservoertuigen kapot is

Tijdens de ‘grootste oefening in Europa sinds de Koude Oorlog’ wordt militaire actie tegen Rusland gesimuleerd. Maar of ze daar in Moskou, gezien de bedroevende staat van het Duitse leger, heel bang van worden?

4/5 van Duitse Puma infanterie voertuigen staat stil – Andere onderdelen strijdkrachten eveneens amper inzetbaar – Minimaal de helft van potentiële rekruten ongeschikt bevonden

De Franse president Macron is een van de grootste voorstanders van een machtig EU leger. Zijn napoleontische ambities lopen vooralsnog echter stuk – letterlijk, want er staan in buurland Duitsland zóveel pantservoertuigen kapot in de garage, dat soldaten tijdens een gisteren begonnen grote militaire oefening -gericht op oorlog tegen Rusland- hun eigen privé auto’s moeten gebruiken. In het Kremlin komen ze in ieder geval niet meer bij van het lachen.

Het tekort aan militair materieel, ontstaan door bezuinigingen en jarenlang gebrekkig onderhoud, is dermate nijpend, dat er niet genoeg capaciteit is om het toch al flink uitgedunde Duitse legertje te verplaatsen. Hierdoor was halverwege 21019 slechts één vijfde van de lichte infanterie voertuigen van het type Puma (71 stuks) inzetbaar.

Stokoude tanks die voortdurend kapot gaan

De rest van de strijdkrachten zijn er even hopeloos aan toe. De Leopard 2 tanks gaan voortdurend kapot, en als ze het al zouden doen dan zijn ze zo verouderd, dat ze op het slagveld geen schijn van kans maken tegen de moderne Russische T-90 tank. Het Duitse leger denkt echter het nog tot 2040 met de Leopard-2 te moeten doen.

Slechts 38% van al het materieel is inzetbaar, en dat percentage werd ook nog eens kunstmatig omhoog geschroefd doordat het aantal militaire voertuigen op papier van 1500 naar 800 werd teruggebracht.

Ook marine en luchtmacht amper inzetbaar

Bij de luchtmacht staan tientallen vliegtuigen staan permanent aan de grond omdat er geen geld is voor onderdelen en onderhoud. Marineschepen zijn niet meer zeewaardig;. 6 van de 15 verouderde fregatten moesten helemaal uit de vaart worden genomen. In 2017 konden de Duitsers niet één van hun onderzeeërs gebruiken, omdat ze allemaal gerepareerd moesten worden.

In 2018 waren slechts 4 van de 120 gevechtsvliegtuigen de lucht in te sturen. Nieuw materieel, zoals de NH90 helikopter (waar ook Nederland mee vliegt) blijkt van inferieure kwaliteit, snel te slijten en technisch onbetrouwbaar te zijn (zoals tegenwoordig ook het geval is met veel Duitse bouwprojecten).

Geen personeel te krijgen; helft sollicitanten is ongeschikt

Ook met het personeel is het nodige aan de hand; ondanks flink verlaagde toelatingseisen is minimaal de helft van het potentiële aantal van 760.000 rekruten ongeschikt bevonden. Volgens het ministerie van Defensie moesten in 2015 maar liefst 3 van de 4 sollicitanten worden afgewezen. Degenen die wel een nieuw ‘Sturmgewehr’ in handen krijgen, mogen blij zijn als ze er iets mee kunnen raken – zo slecht functioneert het wapen. Communiceren gebeurt nog steeds met radio apparatuur uit de jaren ’50.

De Bundeswehr heef 25.000 vacatures voor ingenieurs, technici, artsen en specialisten zoals duikers, maar kan geen geschikte mensen vinden. Vooral aan computertechnici en artsen is een enorm tekort. Inmiddels neemt het leger bijna iedereen aan die aan de minimum vereisten voldoet (zoals het verschil kunnen zien tussen een aquarium en een beeldscherm?).  (2)

De Amerikaanse president Trump heeft regelmatig forse kritiek geuit op de Europese NAVO lidstaten, omdat bijna geen enkel land aan de verplichte 2% defensie uitgaven komt – laat staan aan de 4% die Trump graag wil.

Grootste oefening sinds einde Koude Oorlog / bezemstelen i.p.v. kanonnen

De gisteren begonnen oefening heeft de naam ‘Defender Europe 20’, die vooral in april en mei zal plaatsvinden, en waar 10 landen en 37.000 militairen (waarvan 20.000 Amerikaanse soldaten) met 20.000 stuks materieel  aan zullen deelnemen. Volgens een kaartje worden de Amerikanen via havens in Nederland, België en Letland aangevoerd, en vooral naar Duitsland, Polen en Litouwen verplaatst. Het zou om de grootste oefening in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog gaan (3), die overduidelijk gericht is tegen Rusland.

De Bundeswehr maakte zich in 2015 al eens onsterfelijk belachelijk toen tijdens een NAVO oefening bezemstelen op pantservoertuigen werden gemonteerd, om de lopen van de ontbrekende kanonnen te simuleren. Anno 2020 zou het dus nog erger kunnen; nu zouden die bezemstelen met duct tape op de privé VW’s, Audi’s en BMW’s van soldaten moeten worden gemonteerd.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

2018:
04-05: Duitsers kunnen maar 4 gevechtsvliegtuigen inzetten
01-03 Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 20 april 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers