Duitsers emigreren, buitenlanders immigreren

Steeds meer buitenlanders immigreren naar Duitsland, terwijl tegelijkertijd steeds meer Duitsers hun vaderland de rug toekeren. Deze trend, die zich sinds 2005 aftekent, is volgens het migratieverslag van de Duitse regering dat nu beschikbaar is, in 2018 nog sterker geworden.

Volgens dit rapport bedroeg de netto-immigratie van buitenlanders in 2018 ongeveer 460.000 personen. Ze werden geëvenaard door bijna 100.000 Duitsers die zich in de tegenovergestelde richting bewogen en Duitsland de rug toekeerden.

Deze statistische trend is relatief nieuw: hij bestaat pas sinds 2016. Voordien bedroeg het aantal Duitse emigranten gemiddeld iets minder dan 40.000 per jaar, maar dit is waarschijnlijk vooral te wijten aan een verandering in de telmethoden:

Sinds 2016 wordt elke Duitser die zich bij zijn lokale overheid uitschrijft, maar zich nergens anders in Duitsland opnieuw inschrijft, geacht te zijn geëmigreerd. Voorheen gold dit alleen voor personen die de Duitse autoriteiten een nieuw registratieadres in het buitenland gaven. Blijkbaar ziet de meerderheid van de emigranten hier geen reden voor.

In 2018 stonden Roemenië, Polen en Bulgarije aan het hoofd van de lijst van landen van herkomst van de immigranten. De Syriërs vormden een sterke groep met 29.000.

Het grote aantal Duitse emigranten documenteert een stemming met de voeten nemen: de Bondsrepubliek in verval wordt blijkbaar door steeds minder autochtonen als aantrekkelijk ervaren. Het kan nog slechts succesvol concurreren met die delen van de wereld waar Roemeense, Poolse, Syrische en Bulgaarse omstandigheden heersen, schrijft het Duitse nieuwsportaal PI-News.

Tegelijkertijd wordt door de Duitse overheid iedereen belasterd als een ‘rechtsextremist’ die klaagt over een ‘omvolking’. Maar als de Duitsers weggaan en buitenlanders komen in plaats daarvan, wat is dat dan? Openheid voor de wereld en tolerantie? Een uiting van een succesvol overheidsbeleid?

Wie hierin geen ‘omvolking’ ziet, heeft natuurlijk sterke ideologische argumenten nodig…

 

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner