By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

China opgesloten in hybride oorlog met de VS.

Door de gevolgen van de uitbraak van Covid-19 komen Peking en Washington op een aanvaringskoers terecht

Pepe ESCOBAR

Onder de talloze, wereldschokkende geopolitieke effecten van coronavirus, is er al een grafisch duidelijk. China heeft zichzelf geherpositioneerd. Voor het eerst sinds de start van de hervormingen van Deng Xiaoping in 1978 beschouwt Peking de VS openlijk als een bedreiging, zoals een maand geleden werd aangekondigd door minister van  Buitenlandse Zaken Wang Yi  op de veiligheidsconferentie van München tijdens de piek van de strijd tegen het coronavirus.

Peking vormt voorzichtig het verhaal dat de leiding vanaf het begin van de aanval op het coronovirus wist dat het een hybride oorlogsaanval kreeg. De terminologie van Xi is een belangrijke aanwijzing. Hij zei dat dit oorlog was. En als tegenaanval moest er een ‘volksoorlog’ worden uitgelokt.

Bovendien beschreef hij  het virus als een demon  of duivel. Xi is een confucianist. In tegenstelling tot sommige andere oude Chinese denkers, was Confucius niet geneigd om bovennatuurlijke krachten en oordeel in het hiernamaals te  bespreken.  In een Chinese culturele context betekent duivel echter ‘witte duivels’ of ‘buitenlandse duivels’:  guailo  in het Mandarijn,  gweilo  in het Kantonees. Dit was Xi die een krachtig statement in code aflegde.

Toen  Zhao Lijian , een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, in een gloeiende tweet de mogelijkheid uitsprak dat “het misschien het Amerikaanse leger is dat de epidemie naar Wuhan heeft gebracht” – de eerste klap in die zin die afkomstig was van een topfunctionaris – stuurde Beijing een proefballon opzetten om aan te geven dat de handschoenen eindelijk uit waren. Zhao Lijian maakte een directe verbinding met de Militaire Spelen in Wuhan in oktober 2019, waaronder een delegatie van 300 Amerikaanse militairen.

Hij citeerde rechtstreeks de  Amerikaanse CDC-directeur Robert Redfield, die vorige week, toen hem werd gevraagd of er in de VS postuum enkele doden door coronavirus waren ontdekt, antwoordde dat “sommige gevallen in de VS tegenwoordig op deze manier zijn gediagnosticeerd.”

Zhao’s explosieve conclusie is dat Covid-19 al in de VS van kracht was voordat het in Wuhan werd geïdentificeerd – vanwege het inmiddels volledig gedocumenteerde onvermogen van de VS om verschillen met de griep te testen en te verifiëren.

Dit alles toe te voegen aan het feit dat genoomvariaties van het coronavirus in Iran en Italië werden gesequentieerd en werd onthuld dat ze niet behoren tot de variëteit die Wuhan besmet, stellen Chinese media nu openlijk   vragen  en leggen ze een verband met de  sluiting  in augustus vorig jaar van het ‘onveilige’ militaire biowapenlaboratorium in  Fort Detrick , de Militaire Spelen en de Wuhan-epidemie. Sommige van deze vragen waren  gesteld  – met geen antwoord – in de VS zelf.

Extra vragen blijven hangen over het ondoorzichtige  Event 201  in New York op 18 oktober 2019: een repetitie voor een wereldwijde pandemie veroorzaakt door een dodelijk virus – dat toevallig coronavirus was. Dit prachtige toeval vond plaats een maand voor de uitbraak in Wuhan.

Event 201 werd gesponsord door Bill & Melinda Gates Foundation, het World Economic Forum (WEF), de CIA, Bloomberg, John Hopkins Foundation en de VN. Precies dezelfde dag gingen de Wereld Militaire Spelen van start in Wuhan.

Ongeacht zijn oorsprong, die nog steeds  niet definitief is vastgesteld , zoveel Trump tweets over het ‘Chinese virus’, stelt Covid-19 al enorm serieuze vragen over biopolitiek (waar is Foucault wanneer we hem nodig hebben?) En bioterreur.

De werkhypothese van coronavirus als een zeer krachtig maar niet Armageddon-provocerend bio-wapen onthult het als een perfect voertuig voor wijdverbreide sociale controle – op wereldwijde schaal.

Cuba stijgt als een biotechmacht

Net zoals een volledig gemaskerde Xi die vorige week de frontlinie van Wuhan bezocht, een grafische demonstratie was voor de hele planeet dat China, met een enorm offer, de ‘volksoorlog’ tegen Covid-19, Rusland, wint in een Sun Tzu-beweging op Riyadh wiens einde het resultaat was een veel goedkoper vat olie, dat voor alle praktische doeleinden hielp het onvermijdelijke herstel van de Chinese economie op gang te brengen. Zo werkt een strategisch partnerschap.

Het schaakbord verandert razendsnel. Toen Peking coronavirus eenmaal identificeerde als een bio-wapenaanval, werd de ‘volksoorlog’ met de volle kracht van de staat gelanceerd  . Methodisch. Op basis van “wat er ook voor nodig is”. Nu gaan we een nieuwe fase in, die door Peking zal worden gebruikt om de interactie met het Westen aanzienlijk opnieuw te kalibreren, en binnen zeer verschillende kaders als het gaat om de VS en de EU.

Lees ook:  Brazilië en de VS - een neoliberale alliantie onder Bolsonaro en Trump

Zachte kracht staat voorop. Peking stuurde een Air China-vlucht naar Italië met 2300 grote dozen vol maskers met het opschrift: ‘We zijn golven van dezelfde zee, bladeren van dezelfde boom, bloemen uit dezelfde tuin.’ China stuurde ook een fors humanitair pakket naar Iran, aanzienlijk aan boord van acht vluchten van Mahan Air – een luchtvaartmaatschappij onder illegale, eenzijdige sancties van de regering van Trump.

De Servische president Aleksandar Vucic had niet explicieter kunnen zijn: ‘Het enige land dat ons kan helpen, is China. U heeft inmiddels allemaal begrepen dat Europese solidariteit niet bestaat. Dat was een sprookje op papier. ‘

Onder strenge sancties en sinds altijd gedemoniseerd, is Cuba nog steeds in staat doorbraken te realiseren – zelfs op het gebied van biotechnologie. Het antivirale  Heberon  – of Interferon Alpha 2b – een therapeutisch, geen vaccin, is met groot succes gebruikt bij de behandeling van coronavirus. Een joint venture in China produceert een inhaleerbare versie en ten minste 15 landen zijn al geïnteresseerd in het importeren van het therapeutische middel.

Vergelijk nu al het bovenstaande met de regering-Trump die $ 1 miljard aanbiedt om Duitse wetenschappers die werken bij het biotechbedrijf  Curevac , gevestigd in Thüringen, te stropen op een experimenteel vaccin tegen Covid-19, om het als vaccin te krijgen ‘alleen voor de Verenigde Staten’.

Social engineering psy-op?

Sandro Mezzadra, co-auteur met Brett Neilson van de rudimentaire  The Politics of Operations: Opgraven het hedendaagse kapitalisme , al probeert te  conceptualiseren  , waar we nu staan op het gebied van de bestrijding van Covid-19.

We staan ​​voor de keuze tussen een Malthusiaanse streng – geïnspireerd door het sociale darwinisme – ‘geleid door de as Johnson-Trump-Bolsonaro’ en, aan de andere kant, een streng die verwijst naar ‘herkwalificatie van de volksgezondheid als een fundamenteel instrument’, als voorbeeld door China, Zuid-Korea en Italië. Er zijn belangrijke  lessen  te trekken uit Zuid-Korea, Taiwan en Singapore.

De grimmige optie, merkt Mezzadra op, ligt tussen een ‘natuurlijke bevolkingsselectie’, met duizenden doden, en ‘de samenleving verdedigen’ door gebruik te maken van ‘variabele mate van autoritarisme en sociale controle’. Het is gemakkelijk voor te stellen wie baat heeft bij deze sociale re-engineering, een 21e-  eeuwse remix van Poe’s  The Masque of the Red Death .

Te midden van zoveel onheil en somberheid, reken op Italië om ons Tiepolo-achtige lichtkleuren aan te bieden. Italië koos voor de optie Wuhan, met enorm ernstige gevolgen voor de toch al kwetsbare economie. Italianen in quarantaine reageerden opmerkelijk door te zingen op hun balkons: een ware metafysische opstand.

Niet te vergeten de poëtische rechtvaardigheid van de werkelijke vermelden  St. Corona  ( “kroon” in het Latijn) wordt begraven in de stad van Anzu sinds de 9 e  eeuw. St. Corona was een christen die in 165 na Christus onder Marcus Aurelius werd gedood en is eeuwenlang een van de beschermheiligen van pandemieën geweest.

Zelfs geen biljoenen dollars die uit de lucht regenden door een daad van goddelijke genade van de Fed, konden Covid-19 genezen. G-7 “leiders” moesten hun toevlucht nemen tot een videoconferentie om te beseffen hoe onwetend ze zijn – zelfs toen China’s strijd tegen coronavirus het Westen een voorsprong van enkele weken opleverde.

Dr. Zhang Wenhong , gevestigd in Shanghai  ,  een van de beste experts op het gebied van infectieziekten in China, wiens analyses tot nu toe perfect waren, zegt nu dat China uit de donkerste dagen van de ‘volksoorlog’ tegen Covid-19 is voortgekomen. Maar hij denkt niet dat dit in de zomer voorbij is. Extrapoleer nu wat hij tegen de westerse wereld zegt.

Het is nog niet eens lente en we weten al dat er een virus nodig is om de Godin van de Markt genadeloos te vernietigen. Afgelopen vrijdag vertelde Goldman Sachs niet minder dan 1.500 bedrijven dat er geen systeemrisico was. Dat was niet waar.

Bankbronnen in New York vertelden me de waarheid: het systeemrisico werd in 2020 veel groter dan in 1979, 1987 of 2008 vanwege het enorm verhoogde gevaar dat de markt van derivaten van $ 1,5 biljoen zou instorten.

Zoals de bronnen het uitdrukten, had de geschiedenis nog nooit zoiets gezien als de interventie van de Fed via de weinig begrepen eliminatie van de reserveverplichtingen voor commerciële banken, waardoor een potentiële onbeperkte kredietexpansie werd ontketend om te voorkomen dat een afgeleide afgeleide van een totale grondstof en een ineenstorting van alle aandelenmarkten aandelen over de hele wereld.

Die bankiers dachten dat het zou werken, maar zoals we inmiddels weten, betekende al het geluid en de woede niets. De geest van een afgeleide implosie – in dit geval niet veroorzaakt door de vorige mogelijkheid, het afsluiten van de Straat van Hormuz – blijft.

We beginnen nog maar net te begrijpen wat de gevolgen zijn van Covid-19 voor de toekomst van het neoliberale turbokapitalisme. Zeker is dat de hele wereldeconomie is getroffen door een verraderlijke, letterlijk onzichtbare stroomonderbreker. Dit is misschien gewoon ‘toeval’. Of dit kan, zoals sommigen  stellig beweren , deel uitmaken van een mogelijke, enorme psy-op die de perfecte geopolitieke en social engineering-omgeving creëert voor dominantie over het volledige spectrum.

Bovendien, langs de harde plooi op de weg, met immense, ingebouwde menselijke en economische opoffering, met of zonder een herstart van het wereldsysteem, blijft er een dringender vraag over: zullen keizerlijke elites er nog steeds voor kiezen om hybride met volledig spectrum te blijven domineren oorlog tegen China?

Afbeeldingsresultaat voor china army


Website van de bron!

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 03 december 2020

Jouw account

Nieuwsbox

Nieuwste leden

.

Laatste reacties....

“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Ooit kon je kiezen....christen moslim jood of geen geloof...
“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Ja echt een naar vies mannetje
“Europa is de gaskamer van Soros”
03 december 2020
Het is één van de grootste misdadigers. Is ooit begonnen...
Willekeurige partner

Online (laatste 5)

Laatste website updates
29 november 2020
25 november 2020