By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Boeing medewerkers: ‘737 MAX is door clowns ontworpen, ga er nooit aan boord’

Wellicht gaan deze 737 MAX vliegtuigen nooit meer de lucht in. Dat zouden ze althans niet meer moeten mogen. Afbeelding: (4).

Piloten laten hun gezinnen niet met de 737 MAX vliegen – FAA wist van onveiligheid en ontwerpfouten, en hield rekening met 15 grote ongelukken

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft door Boeing aangeleverde interne communicatie van medewerkers over het rampmodel 737-MAX naar de New York Times gelekt. Hieruit komt naar voren dat de ontwerpers het een sport leken te vinden om de autoriteiten te misleiden, omdat ze zelf heel goed wisten dat de 737-800 een gevaarlijk toestel was. ‘Dit vliegtuig is ontworpen door clowns, die op hun beurt apen boven zich hebben staan,’ schreef iemand over zijn eigen collega’s.

In de afgelopen weken bleek uit diverse berichten dat Boeing opzettelijk belangrijke informatie over de 737 MAX, die na twee onnodige vliegrampen met 346 slachtoffers al 10 maanden aan de grond staat, voor de FAA had achterhouden.

Uit meer dan 100 pagina’s interne communicatie komt naar voren dat medewerkers van Boeing de spot dreven met de FAA regels, openlijk grappen maakten over hoe ze de autoriteiten misleidden, en zelfs over de potentiële ontwerpfouten van het toestel. ‘God heeft mij nog steeds niet vergeven voor wat ik vorig jaar heb verborgen,’ schreef er een.

Piloten laten hun gezinnen niet met MAX vliegen

Daarnaast hadden Boeing piloten grote problemen met de software en de vluchtsimulator van de MAX. Uit hun discussies met de ontwerpers blijkt dat het MCAS software probleem, dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de crashes in Ethiopië en Indonesië, van meet af aan bekend moet zijn geweest.

‘Zou jij je gezin in een vliegtuig laten gaan die in een MAX simulator is getraind? Ik niet,’ zei een testpiloot tegen een collega in 2018, nog voor de eerste ramp. ‘Nee,’ was het antwoord van zijn collega.

FAA hield rekening met 15 ongelukken

In december werd duidelijk dat experts al in de ontwerpfase van de MAX hadden gewaarschuwd voor het anti-stall systeem MCAS, dat volgens hen voor gemiddeld meer dan één crash per jaar zou kunnen gaan zorgen. ‘Vanaf het begin was duidelijk dat er een onveilige situatie bestond,’ zei een FAA official. Na het neerstorten van het Lion Air toestel schatte de FAA dat er wereldwijd zo’n 15 vergelijkbare ongelukken zouden gaan plaatsvinden indien dit systeem niet zou worden gewijzigd. (2)

NOG een ‘catastrofale ontwerpfout’

De FAA vond aan de achterkant van het toestel echter nog een andere ontwerpfout, die een potentiële ‘catastrofale’ kortsluiting zou kunnen veroorzaken, waardoor het vliegtuig zou neerstorten. Het zou gaan om te dicht bij elkaar aangebrachte bedrading. ‘Iedereen moet dit goed doorlezen,’ twittert consultant Nicholas Ramos. ‘Het probleem met de 737 betreft niet de software, maar is een ontwerpfout. Boeing werd wanhopig toen Airbus met de NEO kwam.’

Niemand zou nog aan boord van een MAX moeten stappen

‘Weiger met de MAX te vliegen,’ schrijft hij vandaag. Dat lijkt ons een niet meer dan logisch advies. Iedereen die een vakantie gaat boeken, op zakenreis gaat of om een andere reden gaat vliegen, zou een harde schriftelijke garantie moeten vragen NIET met een 737 MAX te zullen worden vervoerd. En dat, indien dit toch dreigt te gebeuren, u recht heeft op een volledige schadevergoeding vanwege het annuleren van de vlucht en alle daaruit voortvloeiende gemaakte kosten. (3)


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur SounderBruce, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 27 januari 2021

Vaccin verhalen

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Regime Rutte bouwt met rellen verder aan gevangeniscomplex Nederland
27 januari 2021
Goed artikel! Ik denk elke keer weer, dat een schaap, na...
Regime Rutte bouwt met rellen verder aan gevangeniscomplex Nederland
27 januari 2021
En nog zoveel mensen die het niet zien.
Open brief aan de politie van Amsterdam en aan alle politie-agenten in ons land
27 januari 2021
De politie heeft een opdracht van de overheid, daar hebbe...

Agenda

Demonstratie Groningen
  1.   27th jan, 2021 20:30
Willekeurige partner