Chinese internet censuur nu ook bij ons

In China blokkeert de overheid websites die ‘niet goedgekeurde’ informatie verstrekken aan bezoekers.

Nu gebeurt hetzelfde bij ons en krijgen internetproviders opdracht om bepaalde websites te blokkeren.

Een nachtmerrie is werkelijkheid geworden in ons land. De internetcensuur zoals ze die kennen in China wordt nu ook bij ons ingevoerd.

Ergens in Brussel zit iets dat een Europese Commissie heet. Daar bivakkeren mensen die niet door ons zijn gekozen, maar die wel bepalen welke websites wij wel en niet mogen zien.

Het lijkt op een horrorfilm, maar het is de werkelijkheid anno 2022.

Deze niet gekozen lieden van De Europese Commissie hebben het volgende besloten.

De Europese Commissie kondigde een week geleden aan de twee Russische staatsmedia te verbieden in de Europese Unie. Als gevolg daarvan blokkeerden Twitter en Facebook de accounts van de media voor Europese gebruikers, terwijl Nederlandse televisieproviders RT uit hun pakketten haalden. Het was tot nu toe onduidelijk wat internetproviders moesten doen.

Inmiddels is het duidelijk wat die internetproviders moeten doen en dat is het blokkeren van de websites van RT en Sputnik.

Het bizarre is dat de Europese Commissie dit besluit en dat internetproviders die hier niet aan mee doen, strafbaar zijn.

Het gevolg is dan ook dat ze allemaal meewerken. Dat ze dan protesteren doet niet af aan het feit dat ze allemaal braaf gehoorzamen en dat Chinese censuur ook in ons land een feit is geworden.

Dit heeft ook verregaande gevolgen voor de toekomst.

Ze kunnen dus nu op Europees niveau bepalen wie welke websites mag zien. De internetproviders in de afzonderlijke landen hebben maar gevolg te geven aan de censuuropdrachten vanuit Brussel want anders.

Providers delen dat bezwaar. "We hebben fundamentele bezwaren tegen het blokkeren van websites, maar we geven gehoor aan het Europese besluit", laat een woordvoerder van KPN weten.

"Wij vinden dit helemaal niet onze rol", zegt een insider uit de providerwereld. "En het is ook helemaal geen effectief middel." Internetproviders zien zichzelf graag als neutrale doorgeefluiken van informatie.

Ze hebben bezwaren, maar doen gewoon wat hen wordt bevolen.

Internetproviders die geen gehoor geven aan de blokkade, plegen een strafbaar feit, waarschuwt het Ministerie van Economische Zaken, en het OM zal daarop handhaven.

Bovenstaand is zo ingrijpend dat het bijna niet is voor te stellen dat wij als volk dit zomaar accepteren.

Dat wij het prima vinden dat ‘autoriteiten’ voor ons bepalen welke nieuwsbronnen wij wel of niet mogen raadplegen.

Chinese internet censuur bij ons

Veel dieper dan dit kunnen we niet zakken. De eerste stap is nu gezet naar totale internetcensuur en het zal echt niet bij RT News en Sputnik blijven.

 

De komende zomer kan dit nieuwe systeem mooi worden uitgetest en tegen de herfst als er weer een nieuwe gevaarlijke variant van het coronavirus is ontdekt, dan kan hetzelfde mechanisme worden gebruikt om ieder kritisch virusgeluid de mond te snoeren.

Dat zal de Europese Commissie opnieuw komen met een lijst van websites die door internetproviders geblokkeerd dienen te worden omdat deze gevaarlijke desinformatie verspreiden.

Over misschien een jaar zal het internet zoals wij dat ooit hebben gekend waarschijnlijk niet meer bestaan.

Je zult dan de nieuwe Europese Digitale Identiteit  nodig hebben om überhaupt toegang te krijgen tot internet en wanneer je eenmaal die toestemming hebt, dan zal je alleen die websites te zien krijgen die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie.

Wij hebben onlangs gezien dat individuele landen al beginnen met het afsluiten van onwelgevallige websites en nu wordt dit naar een hoger niveau getild zodat het ineens telt voor heel Europa zonder dat de lidstaten ook maar iets in te brengen hebben.

O ja en als andere landen precies hetzelfde doen, dan moeten wij dat als 'vrij land' natuurlijk wel veroordelen:

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 19 april 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers