Epidemioloog looft Zweedse corona-aanpak: ‘Op alle vlakken gelijk gekregen’

Zweden koos aan het begin van de coronacrisis voor een eigenzinnige aanpak door als één van de weinige landen niet in lockdown te gaan. De aanpak lijkt te hebben gewerkt, aangezien het land groepsimmuniteit nadert. Opeens waren daar de kritische berichten in de media over de Zweedse aanpak. Tussen 13 en 20 mei zou het land het hoogste aantal coronadoden per miljoen inwoners in de wereld hebben geteld. Epidemioloog Luc Bonneux veegt de kritiek in De Standaard van tafel.

“Zweden streeft naar minimale schade voor de volksgezondheid op de lange termijn. Dat die aanpak goed werkt, is voor veel mensen een bittere pil om te slikken,” zegt hij.

Hij merkt op dat de architecten van de Zweedse corona-aanpak op alle vlakken gelijk hebben gekregen. De epidemie bleef beperkt.

Hoge immuniteit

Dertig procent van de inwoners van Stockholm draagt nu al antistoffen bij zich, waardoor het virus zich veel moeilijker kan verspreiden. Virologen beweren dat we niet weten of die antistoffen ons beschermen. Anders Tegnell, de Zweedse hoofdepidemioloog, vraagt zich af wat dan de bedoeling is van een vaccin.

Bonneux stelt vast: “Stockholm heeft een goed gefundeerd langetermijnbeleid, gevalideerd door de feiten, een minder beschadigde economie, kinderen die naar school blijven gaan, winkels die open zijn gebleven, cafés en restaurants die draaien, een hoge immuniteit.”

Dat terwijl onze toestand erg zal lijken op het Zweden van nu, maar dan met veel economische schade, veel leerachterstand, veel bange mensen en minder weerstand tegen Covid-19, aldus de epidemioloog.

[Standaard]

De Zweedse corona-aanpak zonder lockdown | NLblijftThuis | AD.nl

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner