Er is een goede reden dat we nog geen pandemie hebben

Alhoewel het nieuwe coronavirus aan alle eisen voldoet om deze tot pandemie uit te roepen, gebeurt dit niet.

En de reden daarvoor vind je op Wall Street waar investeerders miljoenen verliezen als er een pandemie wordt uitgeroepen.

image

De organisatie die een pandemie kan uitroepen is de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Gezien de huidige situatie hadden velen al verwacht dat dit allang gebeurd zou zijn, maar de WHO houdt de boot af en vindt het nog te vroeg.


Op het volgende plaatje zie je de stappen die de WHO doorloopt om tot de classificatie pandemie te komen. Het voorbeeld is een griepvirus, maar hetzelfde geldt voor dit nieuwe coronavirus. En dan zie je dat het duidelijk is dat fase 6 allang is bereikt en er dus sprake is van een pandemie.

xxx

Er is waarschijnlijk een reden voor dat dit niet is gebeurd en die heeft alles te maken met de belangen van investeerders en bepaalde obligaties.

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan. Als een bedrijf geld nodig heeft voor een investering kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen.

Het principe is dan dat de investeerder jaarlijks een bepaalde rente ontvangt over de waarde van de obligatie en dat degene die de lening is aangegaan, dat wil zeggen de obligatie heeft uitgegeven, deze aan het einde van de looptijd weer helemaal aflost.

Nu heeft de Wereldbank in 2017 een specifiek soort obligaties uitgegeven en die hebben alles te maken met een pandemie.

Deze obligaties hebben een looptijd van drie jaar en in dit geval lopen ze tot 15 juli 2020. Maar, dit zijn geen gewone obligaties want deze keren alleen het door de investeerder uitgeleende bedrag uit als er geen pandemie wordt uitgeroepen voor 15 juli.

Doet de WHO dit wel en verklaart Covid-19 tot pandemie, dan wordt al het door de investeerders ingelegde geld gebruikt om arme landen te helpen met het bestrijden van de pandemie, waardoor er minder druk komt op overheden.

Omdat investeerders een risico lopen dat er niet is bij normale obligaties, is de rente ook veel hoger dan op een gangbare variant. Afhankelijk van het type en het daarbij behorend risico is het dividend tussen de 7 en 11 procent.

Er is door de Wereldbank in 2017 voor 425 miljoen aan deze obligaties uitgegeven in twee verschillende klassen, maar in beide gevallen betalen deze niet uit als er iets uitbreekt wat tot pandemie wordt verklaard. De belangstelling voor deze obligaties was zo groot dat lang niet iedereen die deze wilde aan de beurt kwam.

Had de WHO bijvoorbeeld gedaan wat ze volgens haar eigen regels had moeten doen, dan was er nu 425 miljoen dollar beschikbaar geweest en had men bijvoorbeeld een land als Iran kunnen helpen dat nu zwaar omhoog zit, vooral ook door de voortdurende Amerikaanse sancties.

Wie deze obligaties heeft gekocht wordt voor het grote publiek verborgen gehouden, maar feit is dat de WHO de boot blijft afhouden en als ze dit tot medio juli weten vol te houden, dan zullen er heel wat blije investeerders zijn.

Bestaande investeerders raken dan ook al aardig in paniek en doen hun uiterste best om de obligaties te verkopen.

De grote vraag is natuurlijk dan ook of het afhouden van de boot door de WHO ook met bovenstaande te maken heeft.

Redactie

© niburu.co

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner