Erdogan dreigt te doen wat Vrijland al jaren voorspelt: de NAVO van de Incirlik basis trappen

bron: hurimg.com

De scepsis en hoon die ik de afgelopen jaren over mij heen gekregen heb door te voorspellen dat Turkije Europa in zal nemen, begint eindelijk te doven, nu mijn voorspellingen uit lijken te komen. De Turkse president Erdogan dreigde gisteren te doen met datgene wat ik al veelvuldig voorspelde en een dag voor zijn uitspraak nog een benadrukte in dit artikel met de woorden:

Het enige wat nog ontbreekt is een definitief argument om Brussel over te nemen. Dat argument kan worden gevonden als de economie crasht. Daarbij moeten we wat mij betreft militair geweld niet uitsluiten, ofschoon sommigen zullen redeneren dat Turkije dat niet zomaar kan. Frankrijk is immers een kernwapenmogendheid. De mensen met die kritiek wil ik even wijzen op de Turkse Incirlik luchtmachtbasis waar de VS 50 kernkoppen heeft liggen. Weet u wie de sleutel van die basis heeft? Als Erdogan de Amerikanen van die basis af wil schoppen, is dat een fluitje van een cent. Bovendien heeft Turkije de kernwapenmogendheid Pakistan als partner in crime.

Al sinds jaar en dag spreek ik over die Incirlik basis en daarbij vergat ik te vermelden dat er een al wel net zo belangrijke NATO basis in Turkije ligt, zijnde de Kürecik Radar Station basis. Die basis vormt misschien wel het hart van de NAVO in het Midden Oosten.

Nou zult u kunnen reageren met: “Ja, maar dat kan Turkije toch niet zomaar doen!? Dan worden al die sterke Europese landen toch boos!?Dan wordt Amerika toch boos!?” Tijd voor een flinke wake up call die ik mijns lezers hier al jaren geef.

Europa stelt militair gezien niets voor ten opzichte van Turkije! Turkije heeft het tweede leger qua sterkte binnen de NAVO. Turkije heeft onder een decennium Erdogan een militaire industrie opgebouwd die immens groot en zelfvoorzienend is. Dit weet u niet, omdat media en politici in de EU dit lekker voor u verzwegen hebben. Turkije heeft de kraan van de vluchtelingenstroom in handen en kan miljoenen vluchtelingen (inclusief de door het westen zelf getraind en bewapende IS proxy-strijders) op Europa afsturen. Turkije heeft vrijwel alle grondstoffen die het nodig heeft. Turkije heeft miljoenen militairen die graag het Ottomaanse rijk voor 2023 willen herstellen. Turkije heeft in vele grote steden in Europa soldaten voor Erdogan klaar staan die de wapens maar op hoeven te pakken. Turkije is klaar voor een Blitz Krieg.

Nu de man met een beroemde Ottomaanse voorvader, Boris Johnson (ja, van Turkse komaf!) de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk gewonnen heeft en Amerika ook al niet zo blij meer is met de slecht betalende NATO partners in Europa, hoeft Erdogan dus alleen nog maar even de sleutels van de betreffende luchtmachtbasis’ af te pakken en de stroomvoorziening onschadelijk te maken en dan is het hart van de NAVO geraakt. Daarbij opgeteld komt dat Turkije Syrië met één uitspraak van Erdogan ingenomen heeft en tevens de Grieken buitenspel gezet heeft aangaande de energie route langs Cyprus. Erdogan heeft al aangegeven dat hij gebrek aan echt leiderschap in Brussel ziet (“Europa heeft een serieuze leiderschapscrisis“, zei hij op 10 december). Dat het Verenigd Koninkrijk zich afsplitst van de EU is ook wel handig als het Britse Rolls Roys de motoren voor het nieuwe vijfde generatie TF-X gevechtsvliegtuig van Turkije gaat leveren. Turkije is in grote mate militair en militair-industrieel onafhankelijk en steekt een dikke middelvinger op naar de NAVO en naar de EU. I rest my case. Neem maar vast Turkse les.

Lees dit artikel nog eens om de grote agenda te leren doorzien, zodat u begrijpt waarom ik dergelijke voorspellingen kan doen. Spreek ondertussen uw waardering uit voor mijn jarenlange inspanning voor het aan het daglicht brengen van het masterscript en wordt lid of koop mijn boek. Daarmee draagt u bij in het blijven voldoen van de kosten en het uitvoeren van mijn werkzaamheden.

Bron linkvermeldingen: zerohedge.com, nytimes.com, theguardian.com

image

Martin Vrijland

© martinvrijland.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 29 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Landelijk protest
  1.   29th okt, 2020 06:00

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner