Erdogan zweert Europa met migranten te laten overstromen terwijl DUIZENDEN met bussen worden vervoerd om de Griekse grens te bestormen

De Turkse grens zal open blijven voor migranten die de EU willen bereiken, zegt president Recep Tayyip Erdogan. Duizenden illegale migranten hebben zich verzameld aan de grens met Griekenland, geconfronteerd met de politie en proberen door te breken.

Ankara zal niet proberen de vluchtelingen naar Europa te stoppen, zei Erdogan vrijdag tegen verslaggevers, toen hij vanuit Moskou naar huis vloog, waar hij met zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin een staakt het vuren bestand had afgesproken over Idlib in Syrië.

De situatie aan de Grieks-Turkse grens blijft zeer gespannen – ongeveer 35.000 migranten hebben zich daar verzameld, maar worden door de grenswacht en de politie weggestuurd. Op vrijdag protesteerden migranten tegen de acties van de Griekse autoriteiten bij de grensovergang Pazarkule, erop aandringend dat zij de EU binnen wilden komen op zoek naar “vrijheid”.

Eerder op de dag beschuldigde Griekenland Turkije van het afvuren van traangas en rookgranaten op het grondgebied van het land, in een poging dekking te bieden aan de migranten die proberen in te breken, en hen te voorzien van kniptangen om door het hekwerk te scheuren.

Hoewel Griekenland en andere Europese landen Erdogan de schuld hebben gegeven van het opzettelijk pushen van de migranten richting Europa en, in feite, het bewapenen van het vluchtelingenprobleem, beweert de Turkse president dat dit niet het geval is. “Vluchtelingen vertrekken zelfstandig,” zei hij.

Turkije opende eind februari zijn westelijke grenzen en beweerde dat het niet langer in staat was de migratielast helemaal alleen te dragen. Turkije en de EU hebben in 2016 een akkoord bereikt over migranten, waarbij de EU overeenkwam om ongeveer € 6 miljard ($ 6,6 miljard) te verstrekken om de ontheemden te helpen hervestigen, terwijl Ankara beloofde hen weg te houden van Europa.

Bronnen:

RT

 

Zoals u wellicht weet doen de Social Media sites zoals Facebook en Twitter er alles aan om ons bereik tot een minimum te beperken! We zijn daarom meer dan ooit afhankelijk van uw support om het woord bij de mensen te krijgen.
Wanneer u bovenstaand artikel nuttig, interessant of leerzaam vond, like het dan en deel het overal waar u maar kunt!
Alvast heel hartelijk bedankt voor de support!

Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 22 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner