Erger dan 2008: VS worden gewaarschuwd dat de stopzetting van het coronavirus “de hypotheekmarkt zou kunnen doen instorten”

De trapsgewijze mislukkingen die door deze ‘coronavirus shutdown’ in gang zijn gezet, zullen de financiële crisis van 2008 doen denken aan een picknick op zondag. Zoals u hieronder zult zien, wordt geschat dat de werkloosheid in de VS al hoger is dan op enig moment tijdens de laatste recessie. Dat betekent dat miljoenen Amerikaanse arbeiders geen salaris meer ontvangen en hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Bovendien verplicht de CARES-wet eigenlijk alle financiële instellingen om leners met door de overheid gesteunde hypotheken de betaling voor een langere periode uit te stellen. Natuurlijk is dit een recept voor een ramp voor hypotheekverstrekkers, en insiders uit de sector waarschuwen dat we letterlijk aan de vooravond staan ​​van een ‘ineenstorting’ van de hypotheekmarkt.

Nooit eerder in onze geschiedenis hebben we een sprong in de werkloosheid gezien zoals we net hebben gezien. Als je hieraan twijfelt, bekijk dan  deze ongelooflijke grafiek .

Miljoenen en miljoenen Amerikaanse werknemers worden nu geconfronteerd met een toekomst met vrijwel geen baanvooruitzichten in de voorzienbare toekomst, en voormalig Fed-voorzitter Janet Yellen is van mening dat de werkloosheid in de VS al oploopt tot  ongeveer 13 procent …

Voormalig voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, vertelde CNBC maandag dat de economie in de greep is van een “absoluut schokkende” neergang die nog niet tot uiting komt in de huidige gegevens.

Als dat wel zo was, zou het werkloosheidscijfer waarschijnlijk wel 13% bedragen, terwijl de totale economische krimp ongeveer 30% zou bedragen.

Als de schatting van Yellen juist is, betekent dit dat de werkloosheid in dit land al aanzienlijk slechter is dan op enig moment tijdens de laatste recessie.

En jongvolwassenen worden bijzonder hard getroffen   tijdens deze recessie …

Als maatregelen om de pandemische decimale banen te vertragen en de economie in een diepe recessie te storten, worden jonge volwassenen zoals Romero onevenredig getroffen. Uit een Axios-Harris-enquête die op 30 maart werd uitgevoerd, bleek dat  31 procent van de respondenten van 18 tot 34  jaar vanwege de uitbraak was ontslagen of tijdelijk verlof had gekregen, vergeleken met 22 procent van de 35 tot 49 en 15 procent van de 50 tot 64.

Zoals ik de afgelopen jaren herhaaldelijk heb gedocumenteerd, leefden de meeste Amerikanen van salaris tot salaris, zelfs tijdens “de goede tijden”, en dus nu er een ramp is gebeurd, zullen er miljoenen miljoenen mensen zijn die hun hypotheek niet kunnen betalen .

Er wordt verwacht dat  tot 30 procent  van alle hypotheken uiteindelijk in gebreke kan blijven, en als je eraan toevoegt dat miljoenen en miljoenen Amerikanen betalingen zullen uitstellen dankzij de CARES-wet, levert dit allemaal  grote problemen op voor de hypotheeksector …

Een brede coalitie van leiders in de hypotheek- en financiële sector heeft zaterdag een pleidooi gestuurd aan de federale toezichthouders, met het verzoek om het broodnodige geld om het hypotheekstelsel draaiende te houden, aangezien de verzoeken van kredietnemers voor het federale programma voor de aflossing van hypotheken in een alarmerend tempo binnenkomen.

De Cares Act schrijft voor dat alle leners met door de overheid gesteunde hypotheken – ongeveer 62% van alle eerste pandrechthypotheken volgens Urban Institute – ten minste 90 dagen van maandelijkse betalingen en mogelijk tot een jaarwaarde mogen uitstellen.

Onnodig te zeggen dat velen in de hypotheeksector absoluut woedend zijn op de federale overheid omdat ze hen in zo’n precaire positie hebben gebracht, en een insider uit de sector waarschuwt dat we binnenkort  de “ineenstorting” van de hypotheekmarkt kunnen zien …

“Dit weggooien zonder blijk te geven van ontberingen was een schandalige zet, schandalig”, zegt David Stevens, die de Federal Housing Administration leidde tijdens de subprime hypotheekcrisis en voormalig CEO is van de Mortgage Bankers Association. “De administratie heeft een grote fout gemaakt door moreel risico in de particuliere sector te brengen en dit een buitengewoon risico te geven dat de hypotheekmarkt zou kunnen doen instorten.”

Natuurlijk gaan ook veel andere industrieën op weg naar immense pijn.

Op dit moment geeft zelfs JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon toe dat de Amerikaanse economie als geheel in een  “slechte recessie” terechtkomt …

Jamie Dimon zei dat de Amerikaanse economie op weg is naar een “slechte recessie” in de nasleep van de coronaviruspandemie, maar dit keer heeft zijn bedrijf geen redding nodig. In plaats daarvan staat JPMorgan Chase klaar om een ​​helpende hand te bieden aan worstelende consumenten en kleine bedrijven.

“We gaan er in ieder geval van uit dat het een slechte recessie zal omvatten in combinatie met een soort financiële stress die lijkt op de wereldwijde financiële crisis van 2008”, zei Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, maandag in zijn  jaarlijkse brief aan de aandeelhouders .

En hoe langer deze stopzetting van het coronavirus aanhoudt, hoe erger de economie zal worden.

Econoom Stephen Moore voorspelt zelfs dat we “voor een mogelijk scenario van een grote depressie zullen staan” als de normale economische activiteit niet binnen een paar weken wordt hervat …

Zondag op New York AM 970 radio’s “The Cats Roundtable”, woog econoom Stephen Moore op de potentiële impact van het coronavirus op de Amerikaanse economie.

Moore waarschuwde dat de natie “voor een mogelijk scenario van de Grote Depressie staat” als de Verenigde Staten tot ver na begin mei op slot blijven, evenals een extra aantal doden als gevolg van de verhoogde werkloosheid.

Het goede nieuws is dat de ‘shelter-in-place’-bestellingen over de hele wereld de curve in ieder geval tot op zekere hoogte’ afvlakken ‘.

Het slechte nieuws is dat we opnieuw een enorme explosie van gevallen en sterfgevallen kunnen zien zodra alle beperkingen zijn opgeheven.

En het echt slechte nieuws is dat wat we tot nu toe hebben meegemaakt, niets is in vergelijking met wat komen gaat .

Maar op korte termijn moeten we heel dankbaar zijn dat de cijfers over de hele wereld een beetje beginnen af ​​te vlakken .

Dat gebeurt natuurlijk alleen omdat de meeste mensen thuis blijven, maar als mensen thuis blijven, is dat absoluut een aanslag op de economie.

En als mensen lang genoeg thuisblijven, kunnen velen van hen de hypotheken op die huizen niet meer betalen.

Onze leiders worden gedwongen keuzes te maken tussen het redden van levens en het redden van de economie, en die keuzes zullen alleen maar pijnlijker worden naarmate deze crisis aanhoudt.

Laten we bidden dat ze wijsheid zullen hebben om de juiste keuzes te maken, omdat de inzet buitengewoon hoog is.

Reacties

Reacties

Tags: , ,

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner