Europa kijkt of asteroïde op weg naar Aarde afgeketst kan worden

 Europese ruimtevaartorganisatie ESA onderzoekt over een paar jaar de gevolgen van de inslag van een door de mens afgevuurd object op een asteroïde. NASA en ESA maken zo stappen in de richting van planeetdefensie.

NASA stuurt in mei 2021 met behulp van een SpaceX-raket een voertuig, DART, af op asteroïde Didymos, in de richting van een kleine maan die om de asteroïde heendraait. Als deze asteroïde een jaar later zo'n 11.000 kilometer verwijderd is van de Aarde, schiet DART tegen de maan het hemellichaam in de hoop dat de botsing de koers ervan wijzigt, als test om te zien of en hoe een dergelijk plan kan werken.

Vanaf de grond zijn de gevolgen van de inslag nauwelijks te meten en daarom stuurt Europese ruimtevaartorganisatie ESA een missie naar het object om precies in kaart te brengen wat er is gebeurd. Die missie brengt het object nauwkeurig in kaart met behulp van laser-, radio- en visuele technieken. Zulke projecten leveren kennis en inzichten op die technologie hier op Aarde verbeteren, nog los van de eventuele winst dat de Aarde een catastrofale inslag van een asteroïde in de toekomst zou kunnen afwenden. 

Zowel ESA als NASA zijn daarom enthousiast over de missie. "De twee missies zijn afzonderlijk waardevol, maar samen is het wetenschappelijke en technologische rendement fors hoger", schrijft ESA. "Ze dragen bij aan de belangrijke en positieve boodschap dat internationale samenwerking cruciaal is voor het bereiken van een initiatief voor planeetdefensie." 

Bron:    webwereld.nl / youtube

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 20 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner