Europarlementariër: ‘Poetin neemt actie om veiligheid Rusland te garanderen, de EU is kwaadaardig’

 Op 24 februari lanceerde Rusland een speciale militaire operatie in Oekraïne, die vroeg in de ochtend op de Russische staatstelevisie werd aangekondigd door president Poetin. Het doel van de operatie is om Oekraïne te demilitariseren en denazificeren.

De Europese Unie stuurt Oekraïne wapens en munitie. Het is voor het eerst in haar geschiedenis dat de unie dat doet. De EU trekt 500 miljoen euro uit voor militaire hulp aan het Oekraïense leger. Daarvan is 450 miljoen euro bestemd voor wapentuig en munitie. EU-baas Ursula von der Leyen heeft bovendien gezegd dat Oekraïne lid mag worden van de EU.

Nooit eerder genomen stap

Daarnaast worden de Russische zenders Russia Today en Sputnik geweerd. De verbanning van de zenders is volgens Von der Leyen een ‘nooit eerder genomen stap’.

“Opmerkelijk dat de EU en Europeanen escaleren en Biden juist de-escaleert,” schrijft hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk op Twitter. “Het probleem van Europa is dat achter de stoere taal geen militaire macht schuilgaat.”

De EU is kwaadaardig

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) haalt uit naar De Wijk: “Deze meneer noemt Poetin totaal gestoord, maar dat EU-leiders de situatie laten escaleren, is ‘opmerkelijk’.”

“Nee, Rob: Poetin neemt actie om de veiligheid van Rusland te garanderen, om kernwapens in Oekraïne te voorkomen. De EU is kwaadaardig,” zegt De Graaff.

De Theorist

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 23 juni 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers