Europese Hof geeft de Zweden Democraten het recht om de hoofddoek te verbieden

De Zweden Democraten hebben het recht aan hun kant bij het verbannen van hoofddoeken en sluiers op kleuter- en lagere scholen. De protesten tegen het verbod zijn antidemocratisch en in strijd met de beslissing van het Europese Hof van Justitie.

In december 2019 werd een Zweden Democraten-motie, die een verbod voorstelde op “hoofddoeken, boerka, niqab en andere kledingstukken bedoeld om studenten en personeel te verbergen” op de kleuter- en lagere scholen, goedgekeurd in de gemeente Skurup.

Naar aanleiding van dit besluit is door linkse deugmensen geprotesteerd tegen deze democratische beslissing. Er wordt beweerd dat het in strijd is met godsdienstvrijheid. Maar dat klopt niet.

“Het gaat hier om de toepassing van gelijkwaardigheid. Het gaat om veel meer dan de keuze van de kleding, het is een kwestie van gendergelijkheid en welke waarden we zouden moeten hebben op de gemeentelijke scholen”, heeft ZD in Skurup de kritiek becommentarieerd.

Het Europese Hof van Justitie oordeelde in maart 2017 dat werkgevers het recht hebben om werknemers te verbieden om een sluier te dragen op de werkplek. Op het werk kan niemand eisen dat er persoonlijke religieuze demonstraties worden gehouden.

Het vonnis laat zien dat het de Zweden Democraten en anderen zijn die pleiten voor het verbieden van sluiers die midden in de goede westerse waarden staan.

“De moslimsluier is een islamitisch symbool dat zowel religieuze onderwerping als gedwongen verdeling tussen mannen en vrouwen symboliseert, gecreëerd door mannen om vrouwen te onderdrukken. Het is daarom waarschijnlijk in strijd met alles waar onze gelijkwaardige, democratische en seculiere samenleving voor staat”, verklaarde bijvoorbeeld de leraar en partijsecretaris Richard Jomshof (ZD) in een parlementaire motie.

“Wanneer een leraar in Skurup weigert de sluier af te werpen en het schoolhoofd in de media naar buiten gaat en beweert dat hij niet van plan is de beslissing te volgen, gaat het om antidemocratisch en extremistisch gedrag. Wie weigert democratisch genomen besluiten te volgen die volledig in overeenstemming zijn met de mensenrechten, hoeft dat niet te doen in de gemeentelijke activiteiten.”

EUROPADOMSTOLEN GER SKURUP RÄTT ATT FÖRBJUDA SLÖJA

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner