Evenement 201 Wisten ze al van het Coronavirus voordat het ons werd verteld?

Het gerucht gaat dat het nieuwe coronavirus al is gepatenteerd. Sommigen geloven daarom dat het virus is gecreëerd door “elites”. Of Bill Gates had er iets mee te maken. Er zijn bestaande patenten, maar voor andere soorten coronavirussen, niet voor die momenteel ongebreideld in China.

Op 23 januari 2020 publiceerde de website Connectiv Events de tekst : “Coronavirus is een gepatenteerd virus – alles over de patenten”. Hieronder vindt u een lijst met verschillende patenten die het woord coronavirus bevatten en die volgens Connectiv Events allemaal naar het nieuwe coronavirus verwijzen. Het bericht werd meer dan 2.000 keer op Facebook gedeeld. Een vrijwel identiek artikel verscheen eerder op 22 januari op de Amerikaanse website USA Hitman . 

Sommige opmerkingen waarmee Connectiv Events de tekst deelt, suggereren dat een samenzwering wordt vermoed. Een gebruiker in de Facebook-groep “Qanon German Blumberger” schreef bijvoorbeeld: “Het Corona-virus werd in het laboratorium gekweekt: door de zelfbenoemde elite.”

Uit ons onderzoek is gebleken dat de genoemde patenten bestaan, maar sommige zijn alleen geregistreerd en zijn niet verleend. Ze hebben ook niets te maken met het huidige, nieuwe type coronavirus uit China, maar met eerdere soorten virussen. 

Op 31 december 2019 werd de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op de hoogte gebracht van de eerste vermoedelijke gevallen van het nieuwe coronavirus . Het virus verspreidt zich sindsdien in China. Tot dusver (vanaf 28 januari) zijn volgens het Science Media Center 107 mensen eraan gestorven en meer dan 4.400 mensen zijn besmet, 65 van hen in niet-Chinese landen.

Wat zijn coronavirussen en wat zit er achter de patenten?

Volgens de WHO zijn coronavirussen “een grote familie van virussen”. Ze zouden ziekten veroorzaken die kunnen variëren van verkoudheid tot ernstiger ziekten zoals SARS en MERS.

De WHO heeft antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus gepubliceerd. (Schermafbeelding: CORRECTIV)

De soort die momenteel in China ongebreideld is, is wat de WHO tijdelijk 2019-nCoV of “nieuw coronavirus” noemt , d.w.z. nieuw coronavirus. Volgens de WHO wordt deze naam gegeven aan nieuwe stammen van het virus die nog niet bij mensen zijn geïdentificeerd. Sommige media noemen het ook “Wuhan Coronavirus”, naar de Chinese stad waarin de eerste merkbare gevallen van longontsteking verschenen.

De patenten die verschillende internetgebruikers nu verspreiden met min of meer expliciete complottheorieën hebben betrekking op de virusstammen van MERS (bekend sinds 2012), SARS (bekend sinds 2003), of het virus van infectieuze bronchitis dat pluimvee treft. Er is geen patent voor het nieuwe coronavirus. Het werd pas begin januari bevestigd nadat het niet kon worden toegewezen aan eerder geïdentificeerde typen coronavirus.

Steeds opnieuw controverse over patenten

“Verzwakte virussen kunnen bijvoorbeeld worden geoctrooieerd,” vertelde Kaaweh Molawi aan CORRECTIV. Molawi is een octrooigemachtigde op het gebied van biotechnologie en farmaceutische producten. Waarom is dat handig? Bijvoorbeeld voor levende vaccins, zegt Molawi. Het virus wordt in een verzwakte vorm gebruikt. Het zou je niet langer ziek maken, maar het zou immuniteit kunnen creëren. Verzwakt virus betekent “verzwakt virus” in het Engels. 

Er moet ook worden opgemerkt dat sommige van de in de conclusies genoemde octrooien alleen octrooiaanvragen zijn en geen verleende octrooien. Gewoonlijk zijn patentnummers met een A achteraan aanvragen. Aan de andere kant hebben verleende en geregistreerde octrooien meestal een B, volgens de octrooigemachtigde. 

Er is al controverse geweest over patenten met betrekking tot MERS. In 2013 was er bezorgdheid dat onderzoek naar het virus zou kunnen worden voorkomen. Science Mag schreef erover en de Zwitserse radio behandelde het onderwerp ook in één programma. De conclusie van beide media op dat moment: het is theoretisch mogelijk dat octrooien onderzoek blokkeren, maar in eerdere gevallen waren de verschillende partijen – landen, onderzoeks- en farmaceutische bedrijven – het eens.

Lees ook:  Het dodental van virussen in China stijgt terwijl de VS evacuatie voorbereiden

Claim: een door Bill Gates gefinancierd instituut heeft een patent op het huidige coronavirus

Nog een claim, deze keer van de website Our Nature , die volgens Crowdtangle meer dan 1200 keer op Facebook is gedeeld: het “momenteel verspreide coronavirus” is “geenszins natuurlijk”. Het bewijs hiervan is een patent dat het British Pirbright Institute (op sommige websites ten onrechte het Pilbright Institute uit de VS genoemd) heeft sinds 2018 – een patent “voor het Corona-virus”. Bovendien is “de Bill & Melinda Gates Foundation verdacht een ‘hoofdfinancier’ van het Pirbright Institute”. 

De artikelen verwijzen naar een Amerikaans patent dat in 2015 werd ingediend of verwijzen naar het equivalent in Europa. Het werd eigenlijk uitgegeven in 2018 en is sindsdien genummerd US10130701B2 en EP3172319B1 voor Europa.

De uitvinding, waarvoor het Pirbright Instituut een patent heeft ontvangen, is een levend, verzwakt coronavirus waarvan wordt gezegd dat het als een vaccin dient om infectieuze bronchitis te behandelen of te voorkomen.

Dit is hoe het Pirbright Institute zijn uitvinding beschrijft, die in 2018 is gepatenteerd. (Schermafbeelding: CORRECTIV)

In de tussentijd heeft het instituut zelf gereageerd op de claims op internet op zijn website . Het doet geen onderzoek naar menselijke coronavirussen.

corona

corona

Fragment uit de verklaring waarmee het British Pirbright Institute op de claims reageert. (Schermafbeelding en markering: CORRECTIV)

Het certificaat is voor het virus van infectieuze bronchitis, een coronavirus voor pluimvee.

Een heel hoofdstuk behandelt dit virus in een brochure van de Kamer van Landbouw van Nedersaksen over legkippen ( PDF, vanaf p. 63 ). Het virus van infectieuze bronchitis verschijnt echter niet in verband met een infectie van mensen.

Bovendien is het certificaat voor een verzwakt virus, dat, zoals hierboven beschreven, kan worden gebruikt voor een levende vaccinatie – niet voor “het coronavirus” zelf. Volgens het instituut financierde de Bill & Melinda Gates Foundation bovendien niet het onderzoeksgebied, maar een ander project – met $ 5,5 miljoen . Namelijk de Livestock Anti-Body Hub (centrum voor afweer van dieren), waarmee onderzoek moet worden gedaan naar hoe dieren beter tegen ziekten kunnen worden beschermd.

Nee, Bill Gates heeft het coronavirus niet voorspeld

Bill Gates zou ook in oktober 2019 voor het coronavirus hebben gewaarschuwd of de uitbraak met 65 miljoen doden hebben voorspeld. In combinatie met de patentclaim resoneert de beschuldiging dat Gates verantwoordelijk is voor het virus, of het zou kunnen verrijken. Beide hebben het mis.

De claim is gebaseerd op een oefening die vorig jaar oktober plaatsvond en waaraan onder meer de “Bill & Melinda Gates” Foundation heeft deelgenomen. Het heette Event 201 . In feite werd daar een uitbraak van pandemie uitgeoefend. In de tussentijd verscheen er een bericht op het evenementenportaal met de geruchten. Op het evenement werden geen voorspellingen gedaan voor de toekomst, zegt het. En hoewel het een fictief nieuw coronavirus was, leken de vereisten in de oefening niet op die van de nCoV-2019, d.w.z. het huidige coronavirus dat uitbrak in China.

coronavirus

coronavirus

De verklaring waarin de geruchten worden behandeld. (Schermafbeelding en markering: CORRECTIV)

Bill Gates waarschuwt al enkele jaren voor pandemieën, zoals gemeld door de FAZ in februari 2017 . 

Onze beoordeling:
meestal fout: er zijn veel certificaten over coronavirussen, maar ze zijn voor andere typen, niet het huidige nieuwe coronavirus uit China.

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner