By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Exodus in Kroatië: Hoe de EU haar lidstaten vernietigt

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Zes jaar geleden is Kroatië toegetreden tot de EU. Nu behoort het eens bloeiende land Kroatië tot de EU-lidstaten die onder het juk van het EU-regime in Brussel tot sterven zijn veroordeeld. Sinds Kroatië in de EU zit, verlaten de Kroaten in scharen het land, vooral de jonge mensen – net zoals in Servië of Bosnië. Deze beide landen zitten weliswaar niet in de EU, ze gelden echter als toetredingskandidaten.

Net zoals in Griekenland, Spanje of Portugal moeten de jonge mensen hun vaderland verlaten, omdat er geen banen meer zijn. Steeds meer huizen op het platteland of in de stad staan in de verkoop. De jonge mensen vertrekken naar rijkere EU-landen, waar betere vooruitzichten bestaan op een baan. Het maandelijks gemiddelde inkomen bedraagt in Kroatië € 860,-. Alleen in Bulgarije is dit volgens de EU-statistiek nog lager.

De opening van de grenzen binnen de EU heeft de emigratie vereenvoudigd. Volgens informatie van het statistisch bureau van de EU, Eurostat, woont inmiddels meer dan 15% van de Kroaten in de werkbare leeftijd in een ander EU-land. Daarmee staat Kroatië na Roemenië op de tweede plaats in de EU. Sinds de EU-toetreding in 2013 hebben volgens officiële informatie bijna 200.000 mensen het kleine land verlaten. Deskundigen schatten het aantal emigranten echter op minstens 300.000.

De meerderheid van de emigranten geeft economische redenen en corruptie voor hun emigratie aan. Want de mensen weten niet hoe ze het corrupte “systeem” in hun land moeten veranderen. Corrupte politici zouden “onaantastbaar” zijn en de inkomens in andere EU-landen, bijvoorbeeld in Ierland, zouden wezenlijk hoger zijn. Vooral goed opgeleide jonge mensen verlaten het land. Ze krijgen in het buitenland betere banen, bijvoorbeeld in de ICT-branche.

Andere Oost-Europese landen hebben na hun EU-toetreding gelijksoortige emigratiegolven meegemaakt. Omdat Kroatië echter verhoudingsgewijs heel weinig inwoners heeft, zou de emigratie een bedreiging voor het land kunnen worden – ook omdat met de emigratie tegelijkertijd het geboortecijfer daalt. Voor het land dreigt een “demografische collaps”, die effect zal hebben op de economie en het pensioen-, gezondheid- en onderwijssysteem.

Het systeem “Europese Unie” vernietigt de complete Europese constructie. Niet alleen de Oost- en Zuid-Europese landen worden door een massale werkloosheid en een massale exodus getroffen. Ondertussen zijn de door de Merkel-EU veroorzaakte problemen ook in Duitsland aangekomen. Tot nu toe gold het land als “rijk”. Van deze rijkdom is bij de overwegende meerderheid van de Duitsers echter niets meer overgebleven. Ook uit Duitsland emigreren steeds meer mensen, nog een resultaat van de Merkel-politiek.

Bron:
www.watergate.tv

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 04 maart 2021

Zoeken

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Dutch Digger News belt Pfizer in Amerika
04 maart 2021
Het is goedgekeurd door FDA , ze moeten stoppen met stoke...
Rutte ontwijkt moeilijke vragen toeslagenouder: ‘Er zijn ook heel veel dingen wel goed gegaan’
02 maart 2021
hij mag niet weg van de elite, hij zit daar om het plan u...
Willekeurige partner