FBI onthult per ongeluk naam Saoedische diplomaat verdacht van steun aan 9/11-kapers

De FBI heeft per ongeluk uiterst gevoelige informatie onthuld over de terreuraanslag van 11 september 2001. Dat schrijft Yahoo! News. Het gaat om de naam van een medewerker van de Saoedische ambassade die ervan verdacht wordt de kapers van al-Qaeda gesteund te hebben. 

De naam werd per ongeluk onthuld door een FBI-medewerker in een antwoord op een proces dat door families van slachtoffers van de aanslagen werd aangespannen. De families beschuldigen de Saoedische regering van betrokkenheid bij de aanslagen. De vraag over Saoedische betrokkenheid ligt erg gevoelig in de Verenigde Staten. Het koninkrijk is een van de belangrijkste Amerikaanse bondgenoten in het Midden-Oosten. Hoewel 15 van de 19 kapers Saoedische burgers waren, bleef de Saoedische regering lange tijd buiten schot voor Amerikaanse rechtszaken.

(Lees verder onder de tweet.)

‘Derde persoon’

De verklaring van assistent FBI-directeur voor Terrorismebestrijding Jill Sanborn werd in april ingediend en vorige week publiek gemaakt. Daarin werd per ongeluk de naam van Mussaed Ahmed al-Jarrah genoemd. Al-Jarrah werkte vanaf 1999 op de Saoedische ambassade in Washington D.C. en was verantwoordelijk voor het toezicht op de activiteiten van medewerkers van het ministerie van Islamitische Zaken in door Saoedi-Arabië gefinancierde moskeeën in de VS.

Sanborn verwijst eveneens naar een FBI-rapport uit 2012 over een onderzoek naar mogelijke banden tussen de kapers en Saoedische overheidswerkers. Daarbij werden twee namen genoemd: de geestelijke Fahad al-Thumairy en verdacht geheim agent Omar al-Bayoumi. De FBI zou volgens dat rapport bewijs hebben gevonden dat het duo “belast” werd door een ‘derde persoon’ om twee van de kapers te helpen. In de vrijgegeven versie van dat rapport was de naam van die ‘derde persoon’ echter uitgewist.

Toen de advocaten van de families daarop vroegen om de naam van de ‘derde persoon’ vrij te geven, verwees Sanborn in haar verklaring naar “alle documenten die verwijzen naar of betrekking hebben op Jarrah”. Met uitzondering van deze zin werd zijn naam in de meeste gevallen wel uitgewist in de verklaring. Het bewijs dat de FBI tegen al-Jarrah heeft blijft geheim. Zijn verblijfplaats is tevens onbekend.

“Doofpotoperatie over Saoedische betrokkenheid”

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou angstvallig geprobeerd hebben de naam geheim te houden. De informatie werd zo gevoelig geacht dat het als staatsgeheim beschouwd werd. De Saoedische overheid heeft steeds ontkend betrokken te zijn bij de aanslagen. “Dit toont aan dat er van overheidswege een volledige doofpotoperatie over de Saoedische betrokkenheid is”, zegt Brett Eagleson, woordvoerder van de families.

Reacties

Reacties

Tags: ,

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner