Federal Reserve: “We zullen alle benodigde instrumenten gebruiken”

De Federal Reserve staat klaar om de economie te ondersteunen. Dat schrijft de centrale bank vrijdag in een kort maar krachtig persbericht. Daarin benadrukt ze dat de fundamenten van de Amerikaanse economie robuust zijn, maar dat het coronavirus een bedreiging kan vormen voor de economie. De centrale bank zegt de situatie goed in de gaten te houden in te grijpen als dat nodig is.

“De fundamenten van de Amerikaanse economie blijven sterk. Het coronavirus brengt echter toenemende risico’s met zich mee voor de economische activiteit. De Federal Reserve volgt de ontwikkelingen en hun implicaties voor de economische vooruitzichten op de voet. Wij zullen onze instrumenten gebruiken en de nodige maatregelen nemen om de economie te ondersteunen.”

Beurzen hard onderuit

Wereldwijd gingen de aandelenmarkten deze week hard onderuit. De Amerikaanse S&P 500 heeft in zes dagen meer dan 10% van haar waarde verloren. Ook elders in de wereld gingen aandelen hard omlaag, uit vrees voor de negatieve economische impact van het coronavirus. Het virus verspreidde zich de afgelopen twee weken op grote schaal in Europa.

De belangrijkste aandelenindices in Europa zijn sinds de piek van 19 februari al met 12 tot 15 procent gedaald. Zelfs edelmetalen gingen in de verkoop, wat erop wijst dat beleggers geld nodig hebben om verliezen elders op te vangen. Dit zagen we ook bij het uitbreken van de kredietcrisis is 2008.

De afgelopen dagen hebben we al verschillende keren aangegeven dat centrale banken iedere mogelijke economische neergang zullen opvangen met stimulerende maatregelen. Dit scenario lijkt in rap tempo dichterbij te komen. We blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen.

Lees ook:

Federal Reserve staat klaar om maatregelen te nemen

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Trendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Trendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Trendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Post Views: 134

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

© Geotrendlines.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner