Ferrari verkeek zich op de macht van de media

(Door: “Weethetwel”)

Ferrari is een bedrijf dat al sinds mensenheugenis bivakkeert in de top 5 van sterkste merken ter wereld. Daar zijn de Italianen trots en zuinig op. Zo’n positie is mogelijk door met gezond verstand de juiste beslissingen te nemen. Daarom zei Ferrari-topman Marchionne in 2016 dat er nooit een volledig elektrische Ferrari op de markt zou komen. Maar op één ding verkeek hij zich: de media worden niet meer met gezond verstand geschreven. Achter de schrijfbureautjes zitten gesubsidieerde en gehersenspoelde journalisten de blijde groene boodschap te verkondigen; daar is geen plaats voor gezond verstand. Er steeg dus een luid boegeroep op en de journalisten typten hun vingers blauw om Ferrari zwart te maken.

Beter geen negatieve reclame voor Ferrari

Dat was wel even wennen voor de Italianen, dat de toekomst gebaseerd is op ideologie en niet op gezond technisch verstand en ontwikkeling. Het bedrijf is voor zijn omzet en winst niet alleen afhankelijk van de verkoop van de super-bolides, maar daar rond omheen is een complete industrie ontstaan van allerlei leuke Ferrari-dingetjes. In allerijl werden de diverse geledingen uit het bedrijf bij elkaar geroepen en werden de bakens verzet. En zoals de meeste bedrijven noodzakelijkerwijze thans doen: om de louter negatieve groene opiniemakers vóór te blijven, is gekozen voor de strategie om ze naar de mond te praten. Dus binnen de kortste keren maakte Ferrari bekend spoedig met een volledig elektrische wagen te komen die álle concurrenten met straatlengtes zou verslaan. De linkse broodschrijvers waren zéér tevreden.

Er volgde een hybride wagen

Nog geen twee jaar later bracht Ferrari met veel bombarie de eerste stap in het nieuwe beleid op de markt: een Ferrari-hybride. Nu is een hybride wagen iets waar de Italianen wél achter kunnen staan, want dit soort wagens zijn in het verbruik véél gunstiger en ze kunnen ook nog sneller optrekken. Op die manier past dit natuurlijk in een normale ontwikkeling, want de industrie heeft een ingebouwd mechanisme om steeds efficiënter te werken en tot besparingen te komen. Daar is niets groens aan. Maar waar blijft nu die elektrische wagen?

Komst van de elektrische wagen is “uitgesteld”

Begin december 2019 kwam dan de aap uit de mouw: Ferrari maakte bekend dat er keihard gewerkt wordt aan de nieuwe volledig elektrische auto. Maar helaas…… alle problemen zijn nog niet opgelost en vooral de accu’s zijn nog een heikel punt. Ze doen hun uiterste best, maar verwachten niet dat de elektrische Ferrari er vóór 2025 (!) zal zijn. Wat is dat nou toch jammer. Het is bijna komisch te zien hoe de groene gelovigen dezelfde boodschap in een voor hen aanvaardbare verpakking krijgen opgediend. Het leuke is dat de journalistjes dat wél aanvaardbaar vinden: bedriegen en bedrogen worden. Mijn grootste wens voor het komende jaar is de terugkeer van het gezonde verstand.

Screenshot_31

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

E.J. Bron

© E.J. Bron

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner