By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Filmpje! Dit is waarom Nederland n贸贸it akkoord mag gaan met Eurobonds

Nederland is nu al de grootste nettobetaler aan de EU. Door Eurobonds gaan we n贸g meer van ons zuurverdiend geld naar Zuid-Europa sturen. Dat klinkt die zuidelijke landen ongetwijfeld als muziek in de oren, maar聽wij聽zijn daar聽niet聽toe bereid. Nu niet, nooit niet.

De Eurofielen in Rome, Madrid, Parijs, Brussel en zelfs in Berlijn zijn druk bezig om het plan van Eurobonds toch aan iedereen op te leggen. Met name Itali毛 en Spanje zijn daarin ontzettend fanatiek. Het enige land dat vooralsnog weigert mee te werken aan dit onzalige plan is Nederland. Maar hoe lang dat nog duurt? Niemand weet het. Wat we w茅l weten is dat Rutte en Hoekstra er bepaald niet bekend om staan dat ze de rug recht houden als h茅茅l de EU druk op hen zet.

Maar waarom zijn Eurobonds eigenlijk zo鈥檔 slecht idee? Om dat uit te leggen heeft Forum voor Democratie聽een nieuwe, korte video gemaakt.

鈥淢et Eurobonds worden de nieuwe schulden van alle eurolanden op 茅茅n hoop gegooid,鈥 aldus Thierry Baudet in de video. 鈥淒at is gunstig voor landen met hoge schulden, maar extreem ongunstig voor financieel verantwoordelijke landen met lage schulden, zoals Nederland.鈥

Hoe dat werkt? Alle nieuwe schulden worden samengevoegd. Daarover worden vervolgens obligaties uitgegeven. Dat is van groot belang. Wat het rentepercentage wordt daardoor bepaald door het gemiddelde van al die schulden. Natuurlijk is het gemiddelde van de Europese schulden veel hoger dan de schuld van Nederland, met dank aan Zuid-Europa. Hierdoor wordt het voor ons duurder om onze staatsschuld te financieren, terwijl Zuid-Europa juist een enorme meevaller krijgt omdat het voor hen聽goedkoper聽wordt (omdat het Europese gemiddelde onder hun schuld ligt). Op die wijze betalen wij indirect voor de schulden van onverantwoordelijke, ego茂stische Zuid-Europese landen.

Dat is al erg genoeg, maar wacht, het wordt n贸g erger. Door deze regeling kunnen de Zuid-Europese landen in kwestie namelijk lekker doorgaan met n贸g meer schulden op zich te nemen, want het is allemaal opeens veel goedkoper geworden voor ze. Het gevolg daarvan is dat de Europese rente w茅茅r omhoog gaat, waardoor wij n贸g meer betalen, hoe stringent we z茅lf ook zijn in Nederland.

Nederland is nu al de grootste netto-betaler van de EU. Als er Eurobonds komen zal onze bijdrage n贸g groter worden.

Onacceptabel. Dat we meeleven met Itali毛 en Spanje moge duidelijk zijn, maar dat is geen enkele reden om onze nek in deze economische strop te steken.

Michael van der Galien

© DDS

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 16 mei 2021

Vaccin updates

Jouw account

Conflicten livemap

Defcon Level world conflict map
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Telegraaf zit er telkens tussen.. Zullen die verantwoorde...
Video: UltraFanatics (rellen)
15 mei 2021
Ik snap het niet helemaal? Dit is volgens mij ook gewoon ...
Willekeurige partner