Frankrijk zet 100.000 agenten in, plus leger en brandweerlieden, voor War Zone Oud & Nieuw

De Franse regering zet met oud en nieuw 100.000 politiemensen in. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zullen ze worden bijgestaan door brandweerlieden en militairen. Castaner beklemtoonde tegenover de Franse pers dat het land erg waakzaam moet zijn, onder meer omdat de dreiging van terroristische aanslagen hoog blijft. Maar hij voegde eraan toe dat er geen sprake is van een specifieke terroristische dreiging.

Maar volgens Franse media waren er een jaar geleden met bijna 150.000 man, veel meer politiemensen op de been. In veel plaatsen gaan doorgaans ook brandstichters en relschoppers de straat op. Het is onbekend hoeveel mensen oud en nieuw op de Champs-Elysées in de hoofdstad komen vieren. Normaal gesproken stromen er honderdduizenden mensen samen, maar door de voortdurende stakingen valt veel openbaar vervoer uit. Van de metrolijnen functioneren er op oudejaarsavond slechts twee (1 en 14).

De agenten worden 1 januari ook overdag ingezet om verkeer te regelen. Nieuwjaarsdag is in het verkeer met tussen de vijftien en twintig verkeersdoden een van de dodelijkste op de Franse wegen.

Anp

Het is echt waar: alleen met jouw hulp kan TPO.nl de komende jaren blijven bestaan. Neem daarom nueen abonnement op TPO+al vanaf 4 euro per maand. Daarmee zorg je ervoor dat TPO.nl voor altijd online blijft.

En je krijgt er heel wat voor terug: exclusieve artikelen van bekende auteurs, een site die helemaal vrij is van reclamebanners, de mogelijkheid tot reageren en toegang tot het volledige TPO+-archief.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.

Redactie
 

© www.tpo.nl

 

Reacties 1

TrotsNL op maandag 30 december 2019 23:39

kunnen ze beter in heel Europa doen 🤬👎

kunnen ze beter in heel Europa doen 🤬👎
Gast
vrijdag 30 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Landelijk protest
  1.   29th okt, 2020 06:00

Laatste reacties....

De aap in Ankara op de voorpagina van Charlie Hebdo na de aanval op Macron
29 oktober 2020
Erdogan heeft gelijk.en aanslagen.ja daar krijgen de Islam de schuld v...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
27 oktober 2020
Echt er gebeuren enge dingen op de wereld en wij moeten onze bek maar ...
Sirenes in Compiègne wanneer de avondklok ingaat
26 oktober 2020
Als de avondklok in gaat ! Je verwacht elk moment dat de eerste bommen...
Willekeurige partner