Gates en zijn ‘oorlog tegen cash’ bedreigen onze vrijheid, waarschuwt econoom

Miljardair Bill Gates lobbyt voor de afschaffing van contant geld. Hij wil cash vervangen door elektronisch geld.

Zijn Bill & Melinda Gates Foundation vormde samen met de Amerikaanse overheid, Citibank, Visa en Mastercard de Better Than Cash Alliance, die cashgeld wil uitbannen.

Gates geeft veel instituten en overheden geld om hem te helpen in zijn strijd tegen contant geld, zegt de Duitse financieel journalist, econoom en schrijver Norbert Häring.

Meest waardevolle gegevens

Waarom doet hij dit? Volgens Häring zijn Microsoft en andere IT-bedrijven uit op de gegevens van klanten. Daarnaast kunnen overheden burgers op deze manier makkelijker in de gaten houden.

Bedrijven als Microsoft willen alles digitaliseren om meer gegevens te kunnen verzamelen, aldus Häring. “Financiële gegevens zijn de meest waardevolle gegevens.”

Hij zei verder dat de wereldwijde lockdown wordt gebruikt om contant geld verder uit te bannen. “Banken zeggen tegen hun klanten dat cashgeld vies is, terwijl er geen bewijs is dat het virus op deze manier kan worden overgedragen. De meeste gezondheidsexperts zeggen dat Covid-19 niet overdraagbaar is via geld.”

Niets te maken met democratie

Als we geen contant geld meer kunnen gebruiken, is onze bankrekening haast een compleet logboek van ons leven. Iedereen die toegang heeft tot deze informatie kan zien waar we zijn geweest en wat we hebben gedaan. Kwaadwillenden kunnen deze informatie gebruiken om mensen te chanteren of kapot te maken. Dit heeft niets te maken met democratie en een vrije samenleving, zegt de journalist.

Hij merkt dat veel rechtse partijen tegen de afschaffing van cash zijn omdat het een bedreiging vormt voor onze vrijheden. Links is in dit opzicht helaas erg naïef, besluit hij.

[Sputniknews]

Contant geld verdwijnt uit de samenleving' | Nieuwsuur

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties 2

Its Real op vrijdag 08 mei 2020 19:49

Zat er aan te komen

Zat er aan te komen
Sandra op vrijdag 08 mei 2020 20:21

Paar jaar geleden werden de zogenoemde complot gekkies nog voor gek verklaard toen ze dit zeiden.

Paar jaar geleden werden de zogenoemde complot gekkies nog voor gek verklaard toen ze dit zeiden.
Gast
vrijdag 25 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner