Geen complottheorie meer: Amerikaanse onderminister geeft bestaan biolabs in Oekraïne toe

Dinsdag schreef Bloomberg dat China de Verenigde Staten heeft beschuldigd van het runnen van ‘gevaarlijke’ biolabs in Oekraïne. “Er is recentelijk veel aandacht geweest voor Amerikaanse biolabs in Oekraïne,” zei woordvoerder Zhao Lijian van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken na een vraag van een journalist.

Hij voegde toe dat de VS zo spoedig mogelijk informatie naar buiten moeten brengen over deze labs, ook over de virussen die er zijn opgeslagen en het onderzoek dat er wordt verricht.

Enkele uren later bevestigde de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland tegenover senator Marco Rubio dat de labs bestaan en ‘moeten worden beschermd tegen Rusland’. Op die manier wil Nuland voorkomen dat de Russen ‘een biologische of chemische valse vlag-aanval uitvoeren en Oekraïne de schuld geven’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geen ‘nepnieuws’ of ‘complottheorie’ meer

Ze zei bezorgd te zijn dat de biolabs in Russische handen vallen. “We werken samen met de Oekraïners om te voorkomen dat onderzoeksmateriaal in de handen van Russische troepen terechtkomt.”

De Bulgaarse onderzoeksjournalist Dilyana Gaytandzhieva, die al jarenlang onderzoek doet naar Amerikaanse biolabs in onder meer Oekraïne, vraagt zich af waarom de VS zo bezorgd zijn en wat er precies bedoeld wordt met ‘onderzoeksmateriaal’.

“Tot gisteren was dit ‘nepnieuws’ en een ‘complottheorie’,” merkt Gaytandzhieva op.

Echte massavernietigingswapens?!

De Britse journalist Afshin Rattansi schrijft: “Nuland, berucht vanwege haar rol in de staatsgreep in 2014 in Oekraïne waarbij 14.000 mensen zijn gestorven, geeft nu toe dat de VS biolabs hebben aan de grens met Rusland. Echte massavernietigingswapens en niet de Iraakse soort?!”

[Zero Hedge]

De Theorist

 

Interessant

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 16 juli 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers