Recordaantal ‘besmettingen’ tijdens lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk

Drie dagen nadat de Oostenrijkse overheid een lockdown voor ongevaccineerden heeft ingevoerd, stijgt het aantal nieuwe ‘besmettingen’ naar een recordhoogte. Voor het eerst werden er meer dan 14.000 nieuwe gevallen gemeld. Woensdag registreerden gezondheidsautoriteiten 14.416 positieve tests, volgens Reuters een nieuw record.

Vorig jaar lag de hoogste piek rond de 10.000 gevallen per dag. Oostenrijk kondigde onlangs aan dat 65 procent van de bevolking volledig is gevaccineerd. Sinds begin deze week mogen ongevaccineerden hun huis alleen verlaten om boodschappen te doen of te werken.

In de afgelopen dagen doken er beelden op van politieagenten die mensen op straat en in winkels vroegen om hun vaccinatiebewijs. Mensen die niet kunnen aantonen dat ze ingeënt zijn, riskeren een boete tot 1450 euro. Vorige week zei de Oostenrijkse kanselier Alexander Schallenberg dat de lockdown is bedoeld om ongevaccineerden ‘te laten lijden’.

lockdown
Naar schatting enkele miljoenen ongevaccineerden moeten nu thuisblijven. En ondertussen komen ook de ziekenhuizen steeds meer onder druk te staan. De situatie is het ernstigst in de deelstaten Opper-Oostenrijk en Salzburg.

[Zero Hedge]

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 28 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers