Gevallen van virale aandoeningen van de luchtwegen stijgen sterk in China

Chinese gezondheidsautoriteiten spoorden mensen in de stad Wuhan aan om drukte en openbare bijeenkomsten te vermijden na de waarschuwing op woensdag dat een nieuwe virale ziekte honderden mensen in het land infecteert en ten minste negen doden veroorzaakt, zich verder kan verspreiden.

Het aantal nieuwe gevallen is sterk gestegen in China, het centrum van de uitbraak. Er waren 440 bevestigde gevallen vanaf middernacht dinsdag in 13 rechtsgebieden, zei Li Bin, adjunct-directeur van de National Health Commission. Negen mensen zijn gestorven, allemaal in de provincie Hubei, sinds de uitbraak eind vorige maand opkwam in de provinciale hoofdstad Wuhan.

“Er is al een mens-op-mens overdracht en infectie van medische hulpverleners geweest,” zei Li op een persconferentie met gezondheidsexperts. “Bewijs heeft aangetoond dat de ziekte is overgedragen via de luchtwegen en er is de mogelijkheid van virale mutatie .”

De ziekte komt van een nieuw geïdentificeerd type coronavirus, een familie van virussen die verkoudheid kunnen veroorzaken, maar ook meer ernstige ziekten zoals de uitbraak van SARS die zich in 2002-2003 vanuit China naar meer dan een dozijn landen heeft verspreid en ongeveer 800 heeft gedood mensen.

Thailand autoriteiten hebben woensdag vier gevallen bevestigd, een Thaise onderdaan en drie Chinese bezoekers. Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Taiwan hebben elk één geval gemeld. Alle ziekten waren van mensen uit Wuhan of die onlangs daarheen waren gereisd.

Lees ook:  Waarom het sportmodel van politieke rapportage rampzalige resultaten heeft opgeleverd

“De situatie is hier onder controle,” vertelde Thailand minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul verslaggevers, zeggend dat er geen meldingen zijn van de infectie die zich naar anderen verspreidt. “We hebben ze allemaal gecontroleerd: taxichauffeurs, mensen die de rolstoelen voor de patiënten hebben gereden, artsen en verpleegkundigen die om hen heen werkten. ”

Reisbureaus die reizen naar Noord-Korea organiseren, zeggen dat het land buitenlandse toeristen heeft verboden vanwege de uitbraak. De meeste toeristen naar Noord-Korea zijn Chinees of reizen naar het land via buurland China. Noord-Korea sloot ook zijn grenzen in 2003 tijdens de SARS-schrik.

Andere landen hebben de screeningsmaatregelen voor reizigers uit China opgevoerd, met name die uit Wuhan. Zorgen zijn toegenomen door de komst van de nieuwe vakantiejaarmaan, wanneer miljoenen Chinezen in binnen- en buitenland reizen.

Ambtenaren zeiden dat het te vroeg was om het nieuwe virus te vergelijken met SARS of MERS of het ademhalingssyndroom in het Midden-Oosten, in termen van hoe dodelijk het zou kunnen zijn. Ze schreven de piek in nieuwe gevallen toe aan verbeteringen in detectie en monitoring.

“We zijn nog steeds bezig met het leren van meer over deze ziekte.” Gao Fu, een academicus van de Chinese Academie van Wetenschappen en hoofd van het Chinese Centrum voor ziektebestrijding zei op dezelfde persconferentie.

Lees ook:  Australische bosbranden zijn een humanitaire crisis, maar dit is niet interessant voor het Westen

Gao zei dat functionarissen ervan uitgaan dat de uitbraak het gevolg was van blootstelling van de mens aan wilde dieren die illegaal werden verhandeld op een voedselmarkt in Wuhan en dat het virus muteert.

Gezondheidsfunctionarissen bevestigden eerder deze week dat de ziekte kan worden verspreid tussen mensen na het vinden van twee gevallen van mensen in de zuidelijke provincie Guangdong die niet in Wuhan waren geweest. Het is niet duidelijk hoe besmettelijk het is, maar door overdracht van persoon tot persoon kan het zich breder verspreiden.

Het nieuwe maanjaar is een tijd waarin veel Chinezen terugkeren naar hun woonplaats om familie te bezoeken. Li, de ambtenaar van de gezondheidscommissie, zei dat er maatregelen werden genomen om geïnfecteerde mensen uit Wuhan te volgen en op te sporen, en dat mensen moeten vermijden naar de stad te gaan en mensen uit de stad moeten voorlopig blijven zitten.

Afbeeldingsresultaat voor virale aandoeningen van de luchtwegen

Indignatie redactie

© Indignatie

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 26 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner