Goed nieuws voor de rokers: nicotine lijkt te beschermen tegen corona

Uit een onderzoek, gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke tijdschrift The Lancet, blijkt dat rokers minder vaak worden besmet met het coronavirus. Ben Everse, eigenaar van een tabakswinkel in Sas van Gent, viel ook al zoiets op. "De personen die ik ken die besmet waren, zijn allemaal niet-rokers."

Het was de afgelopen weken constant het gesprek van de dag in de winkel van Ben Everse. 'Waarom zijn er zo weinig rokers besmet met het coronavirus?', dacht hij. Nu blijkt dat het daadwerkelijk ook zo is, is Everse zeker niet verrast. "Ik heb ook nog nooit een griepje gehad en ik rook al sinds mijn veertiende."

Smoking advert

Nicotinepleisters

De onderzoekers denken dat rokers minder vatbaar voor het virus zijn doordat nicotine zich hecht aan dezelfde receptoren in je neus die het virus ook nodig heeft om de cellen binnen te dringen. Ondertussen wordt er door Franse onderzoekers gekeken of nicotinepleisters beschermen tegen het oplopen van het virus.

In de winkel van Ben Everse is het laatste weken alles behalve rustig geweest. Het aantal klanten bij hem is de laatste weken zelfs verdubbeld. Toch denkt hij niet dat door dit nieuws meer mensen gaan roken. "Meer rokers zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren, maar ik denk wel dat er minder mensen gaan stoppen nu ze dit gehoord hebben", vertelt Everse.

De uitkomst voor het onderzoek is volgens de Engelse wetenschappers geen reden om te gaan of blijven roken. De negatieve gevolgen van roken op de gezondheid staan vast, zeggen de onderzoekers.

© Signs of Times

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner