Griekenland wil 5.000 ‘vluchtelingenkinderen’ naar EU-landen sturen

Steeds meer EU-landen stellen zich nu open voor de opvang van duizenden zogenaamde vluchtelingenkinderen uit kampen in Griekenland. Volgens de Griekse regering gaat het om ongeveer 5.000 personen.

Bijna twee weken lang heeft Griekenland zijn grenzen gesloten gehouden voor de mensenmassa’s die Europa proberen binnen te komen. Immigranten zeggen zelf dat ze naar landen als Duitsland en Nederland willen gaan.

Tegelijkertijd voert de EU nieuwe onderhandelingen met Turkije, dat zijn grenzen heeft geopend om druk uit te oefenen op de EU om zijn jihadistische oorlog in Syrië te steunen.

Duitsland heeft “beloofd” dat een coalitie van vrijwillige EU-landen 1.500 zogenaamde vluchtelingenkinderen uit kampen in Griekenland zal ontvangen.

Ook Griekenland stelt zich hiervoor open, maar legt uit dat het initiatief van Duitsland niet voldoende is en dat er veel meer immigranten bij betrokken zijn dan 1500.

“Het gaat om meer dan 5.000 kinderen. Griekenland kan een aanzienlijk deel van hen opvangen, maar de rest moet worden verdeeld over andere Europese landen”, zegt de Griekse liberale premier Kyriakos Mitsotakis.

De reden waarom Duitsland en andere EU-landen plotseling immigranten willen ontvangen is het beeld van kinderen die de mainstream media van de kampen in Griekenland verspreiden, aldus Deutsche Welle.

Grieken in algemene staking tegen immigranten: “We willen onze eilanden en ons leven terug”

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner