By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Gronings gemeentebestuur schrapt Zwarte Piet bij Sinterklaasintocht

15 mei 2020 Nieuws Plaats een reactie

Wederom stapt een gemeenteraad onder landelijke druk af van Zwarte Piet tijdens de jaarlijkse intocht. Dit besloot de gemeente Groninigen deze week in overleg met de Koninklijke Verenging voor Volksvermaken (KVVV) die daar voor de Zwarte Pieten zorgde. Het idee komt vanuit het gemeentebestuur dat standpunten van de bekende anti-Nederlandse pressiegroepen herhaalt, als zou er een andere invulling nodig zijn, want het is nu ‘geen feest voor iedereen’. Tevens hoopt men ook zo de intimiderende demonstraties van anti-Zwarte Pietgroeperingen niet meer bij intochten te zien.

Zoals overal waar het traditionale Sinterklaasfeest van zijn luister wordt ontdaan is er ook hier kritiek op deze beslissing. In heel het land zijn dit – naast de overgroote meerderheid van de bevolking – ook de mannen en vrouwen die Zwarte Piet spelen. Onder leden van de KVVV blijkt dat de meningen hierover uiteenlopen en dat er onvrede is over de beslissing.

De stad Groningen heeft een links-liberaal gemeentebestuur met als grootste partij GroenLinks, het zal niet verbazen dat een dergelijk bestuur de argumenten overneemt die landelijk worden doorgeduwd. Men wil naar een ‘inclusieve samenleving’ valt in de pers te lezen en in de pas lopen met het landelijke Sinterklaasjournaal.

ReactNieuws

© React nieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 21 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Conflicten livemap

Defcon Level world conflict map
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Andreas Kalcker - Nederlands
14 april 2021
De grote bedrijven verdienen er te weinig aan.
Andreas Kalcker - Nederlands
13 april 2021
Super! Crusiaal dit mensen! Geneest bijna alle ziektes di...
Het vaccin: Lijst van bijwerkingen
13 april 2021
Excuus voor mijn zeer late reactie. Er staan zoveel beric...
Willekeurige partner