Groot alarm bij Amerikaanse troepen in Duitsland na dreiging terreuraanslag

Mogelijk is er een terroristische aanval op een Amerikaanse militaire basis in Duitsland op handen. Dat bericht het Amerikaanse nieuwsmagazine Newsweek op basis van een memo van de veiligheidsdiensten.

Newsweek citeert uit de officiële memo gericht aan de '66th Military Intelligence Brigade', een eenheid van de militaire inlichtingendienst gevestigd in Wiesbaden. "Volgens de informatiebron zou de aanval worden uitgevoerd door een onbekende Jordaanse extremist die zich in de buurt van een militaire basis bevindt. Exacte locatie, datum en tijdstip onbekend."

Het kan dan gaan om de basis in Dülmen (Noordrijn-Westfalen) of het militaire domein in Grafenwöhr (Beieren). De informatie zou afkomstig zijn van een derde partij. 'United States Army Europe' heeft aan Newsweek bevestigd dat "er afgelopen nacht een potentiële dreiging is geïdentificeerd en onderzocht".

"Duitse en Amerikaanse functionarissen werden geraadpleegd en er bleek geen imminente dreiging te zijn", zei een woordvoerder in een verklaring. "We willen iedereen eraan herinneren waakzaam te blijven en zich bewust te zijn van hun omgeving."

Het garnizoen van het Amerikaanse leger in Beieren schreef zaterdag op Facebook dat op de militaire bases verhoogde beschermende maatregelen zullen worden genomen. "De bescherming en veiligheid van onze gemeenschap en faciliteiten blijven onze eerste prioriteit. Blijf waakzaam en meld verdachte dingen."

In 2016 schoot een Jordaanse soldaat drie Amerikaanse soldaten dood nabij de luchtmachtbasis in Al-Jafr. Marik al-Tuwayha pleitte nadien onschuldig te zijn, maar kreeg een levenslange gevangenisstraf. De man hield vol dat hij dacht dat de basis werd aangevallen toen hij het vuur opende en dat hij geen vijandige gevoelens had jegens Amerikanen.

hln.be

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 22 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner