By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

Groot Brittannië en Canada leggen indirecte vaccinatieverplichting op – volgt Nederland ook?

Alle maatregelen werken toe naar een wereldwijd verplichte Vaccin-ID-betaalpas, dat vermoedelijk al binnen een paar jaar vereist zal zijn als je nog wilt reizen, werken, leren en socializen.

Britse minister wordt gevraagd of het door het verplichte immuniteitspaspoort ‘virtueel onmogelijk wordt om straks ook maar iets te doen zonder het vaccin’. Zijn antwoord: ‘Mensen zullen een besluit moeten nemen’ (= JA) – ‘Nederlandse overheid is grens over gegaan’

‘Geen verplichting’ wordt in het Westen stiekem tòch een verplichting: Groot Brittannië en Canada hebben maatregelen aangekondigd tegen alle mensen die zich niet tegen Covid-19 laten vaccineren. De Canadese staat Ontario denkt aan een reisverbod en/of een gebod om altijd mondkapjes te dragen. De speciale Britse minister voor Covid-vaccinaties, Nadhim Zahawi, zei te verwachten dat cafés, restaurants, bioscopen en stadions van alle bezoekers een bewijs van vaccinatie gaan eisen. De ‘track&trace’ app zal hiervoor waarschijnlijk worden uitgebreid tot digitale vaccin-ID, en overal verplicht worden gesteld.

De CMO (Chief Medical Officer) van de Canadese staat Ontario werd gevraagd of hij een vaccinatieplicht zou aanbevelen. Dr. David Williams erkende weliswaar dat ‘wij iemand niet kunnen dwingen een vaccin te nemen’, maar legde daarna uit dat de vrijheid van beweging van weigeraars straks zwaar zal worden beperkt. Zo zullen zij bepaalde gebouwen, locaties, bedrijven, winkels en evenementen niet meer mogen betreden, of alleen met verplicht mondkapje. (1)

Britse minister bevestigt dat leven zonder vaccinatie ‘virtueel onmogelijk’ wordt

De speciale voor Covid-19 vaccins aangestelde Britse minister Nadhim Zahawi zei tijdens een radio interview dat ‘restaurants, bars, bioscopen en andere ontmoetingsplekken, voetbalstadions, waarschijnlijk dat systeem gebruiken.’ Daarmee doelde hij op het digitale immuniteitspaspoort dat gekoppeld wordt aan de (straks verplichte) corona app. Op de vraag of het daardoor ‘virtueel onmogelijk wordt om ook maar iets te doen zonder het vaccin,’ antwoordde hij: ‘Mensen zullen een besluit moeten nemen.’ (2) Met andere woorden: JA.

Overigens lijdt het Britse volk onder een almaar harder en absurder optredende overheid. De Covid regels stellen dat je een ‘substantiële maaltijd’ moet eten als je in een restaurant een glas alcohol besteld. Dat leidde ertoe dat pubs ‘scotch’ eieren gingen serveren (hardgekookte eieren met saus en broodkruimels). De politie accepteert dit echter niet, en gooit mensen uit een pub als ze daar zo’n eitje eten (3). Britse agenten mogen ook iedereen staande houden en vragen waar hij of zij naartoe gaat, tot het moeten tonen van de inhoud van je boodschappentas aan toe.

Overheid doet het niet zelf, maar dwingt samenleving tot uitsluiten weigeraars

‘Vaccins worden niet verplicht,’ is overal in het Westen uit de monden van politici, ook Nederlandse, te horen. Overheden hoeven Covid vaccinaties echter niet zelf direct verplicht te stellen, omdat ze vervoerders, bedrijven, winkels, werkgevers en (zorg)instellingen ertoe aanzetten om ongevaccineerden straks strenge beperkingen en verboden op te leggen.

Als een regering ècht niet willen dat vaccinatie weigeraars compleet uit de samenleving worden gestoten en een maatschappelijke onderklasse, een nieuw soort Untermenschen, worden die in permanente lockdown moeten leven (en in een latere fase wellicht in kampen worden opgesloten), dan voeren ze wetgeving in waarmee het expliciet wordt verboden om ongevaccineerden te discrimineren. Zoals het er nu naar uitziet gaat dat hoogstwaarschijnlijk nergens gebeuren. Deze nieuwe vorm van discriminatie wordt juist openlijk gestimuleerd, zodat de overheid kan pretenderen dat het ‘schone handen’ heeft, omdat er geen directe verplichting is.

Volgt Nederland na start vaccinaties op 4 januari ook?

De grote vraag is of Nederland, dat in enkele opzichten een minder streng beleid voert dan omringende landen, zal volgen. Journalist en columnist Irene van den Berg wees vandaag in De Gelderlander op minister Hugo de Jonge, die aankondigde dat als het ‘meezit’ de vaccinaties in Nederland op 4 januari van start gaan, maar dat voorlopig geen reden is om de maatregelen te versoepelen. Van den Berg: ‘Het versterkte bij mij de angst dat we nooit meer van die routekaart afkomen. Dat we, tot de laatste Nederlander een prik heeft gekregen, ronddwalen in een wereld van mondkapjes en 1,5 meter maatregelen.’ (4)

Hopelijk ziet u wat voor een gevaarlijke bom minister De Jonge hiermee onder de samenleving heeft gelegd (nog even los van de omstreden vaccins zelf). Het kabinet zou dus kunnen besluiten dat eerst een bepaalde percentage (natuurlijk zo hoog mogelijk, vermoedelijk minimaal 70%) van de bevolking gevaccineerd moet worden, willen de maatregelen worden versoepeld.

Wordt dat percentage niet gehaald, dan krijgen de weigeraars de schuld van hun familie, vrienden, werkgevers, noem maar op. Dat zal enorme conflicten geven, die de samenleving nog verder uiteen zal doen scheuren dan nu al door regering en media wordt gedaan.

Nederlandse overheid ‘is grens over gegaan’

‘De overheid is dit jaar een grens overgegaan,’ vindt Van den Berg dan ook. Ze wijst op de metamorfose van Rutte, die het vorig jaar nog ‘verschrikkelijk’ vond dat hij de maximum snelheid moest verlagen, en dit jaar doodleuk bepaalt hoeveel mensen je thuis mag uitnodigen, of je mag knuffelen, waar je op vakantie mag, wat je op je gezicht moet dragen, of je huisarrest krijgt, of je baan straks nog wel bestaat, et cetera. De VVD heeft een ‘overheid die sterk genoeg is om veiligheid en zekerheid te bieden’ zelfs in het verkiezingsprogramma opgenomen.

‘De geschiedenis leert dat machthebbers niet goed zijn in het opgeven van bevoegdheden,’ vervolgt de journalist. ‘Ik hoop vooral op sterke politici die de extreem grote macht, die ze in dit bizarre jaar plots kregen, weer op durven geven.’

Ik hoop dat ook, maar vrees dat het tegendeel gaat gebeuren, mede omdat de Nederlanders gewoon weer op hetzelfde partijkartel lijken te gaan stemmen. Zoals het er nu naar uitziet gaat deze overheid zich in 2021 nog veel meer macht geven om rechtstreeks in onze levens in te grijpen, en zullen in het kader van de ‘Grote Reset’ van het WEF en ‘Agenda 2030’ van de VN – dat reeds werkt aan een wereldwijde digitale ID-kaart – al onze overgebleven vrijheden en inspraak nog verder worden afgebroken, totdat er uiteindelijk niets meer van over is.

 

Xander

(1) Summit News
(2) Summit News
(3) Summit News
(4) De Gelderlander

Zie ook o.a.:

01-12: 1 december 2020: Einde 75 jaar democratie en vrijheid; dictatuur is nu officieel een feit
30-11: Westerse landen zetten leger in tegen burgers die zich verzetten tegen deze Agenda 2030 staatsgreep
28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
26-09 Corona beleid scheurt families en vrienden uit elkaar, precies zoals in DDR werd gedaan
18-11: ‘Zwitserland wil critici corona beleid opname in ziekenhuis kunnen weigeren’
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
19-08: Stichting Privacy First: ‘Noodwet is regeren per decreet vanuit angst, dwang en controle’ 

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Xander

© Xandernieuws

 

Reacties 1

2ton op zaterdag 05 december 2020 17:47

Zo voorspelbaar. En ja, dat komt hier ook. Overal komt uiteindelijk hetzelfde. Ze verspreiden het alleen.

Zo voorspelbaar. En ja, dat komt hier ook. Overal komt uiteindelijk hetzelfde. Ze verspreiden het alleen.
Gast
maandag 12 april 2021

Vaccin updates

Jouw account

Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

“Er gaan straks doden vallen!”, zeggen Agenten & ME-ers…
12 april 2021
Wie had dit gedacht tien jaar geleden. Wat een land is di...
Is het coronavirus gevaarlijk?
11 april 2021
Inderdaad
‘Long Covid’ geen reden voor coronamaatregelen
11 april 2021
Allemaal Q-koorts xD
Willekeurige partner