‘Grootschalige Iraanse militaire vergelding rond 11 februari, dag van Shi’itische Revolutie’

Haat tegen Amerika en Israël wordt er in Iran al tientallen jaren met de paplepel ingegoten. 

Iran kan 280.000 paramilitaire strijders activeren, waarvan 100.000 rond Israël – Topadviseur van Ayatollah Khamenei: ‘Vergelding ook tegen Haïfa en Israëlische militaire centra’

Na het uitschakelen van de Iraanse ‘nummer 2’, generaal Qassem Soleimani, liggen de Verenigde Staten en Iran op ramkoers voor een rechtstreekse militaire confrontatie. Het theocratische regime in Teheran zou wel eens de week van 11 februari kunnen kiezen voor een grootschalige militaire vergelding, omdat op die dag de Shi’itische Revolutie wordt gevierd. Ondertussen bereidt de VS zich met onder andere het sturen van extra bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen voor op keiharde tegenacties.

Gisteren heerste er vanwege een brief van het Pentagon enige verwarring over een mogelijke terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Irak, zoals het parlement in Baghdad heeft geëist. Minister van Defensie Mark Esper verklaarde dat de brief een vergissing was, en er van een terugtrekking vooralsnog geen sprake is.

Afgelopen maandag vlogen nog eens zes Amerikaanse B-52 bommenwerpers naar de vliegbasis Diego Garcia in de Indische Oceaan. Gisteren stuurde de Amerikaanse luchtmacht binnen enkele minuten 52 F-35’s in optocht achter elkaar de lucht in, als signaal dat president het meende toen hij dreigde 52 Iraanse doelwitten te zullen vernietigen als Iran het waagt om de moord op Soleimani met geweld te wreken.

‘Meedogenloze wraak, ook tegen Israël’

Volgens Israëlische inlichtingenspecialisten bereidt Iran zich desondanks voor op een massale vergelding voor de dood van hun topcommandant. Ismail Haniyeh, de leider van de Palestijnse terreurbeweging Hamas, reisde al af naar Teheran om te overleggen over deelname aan een eventueel groot offensief tegen Israël. In totaal kan Iran zo’n 280.000 paramilitaire strijders inzetten, waarvan bijna 100.000 rond de Joodse staat: 65.000 Hezbollah strijders in Libanon en 28.000 in de Gazastrook, de pro-Iraanse milities in Syrië nog niet meegeteld.

‘Irans wraak op Amerika voor de moord op Soleimani zal meedogenloos zijn,’ verklaarde Mohsein Rezaei, topadviseur van de Iraanse opperleider Ayatollah Khamenei. ‘Haifa en Israëlische militaire centra zullen bij deze vergelding betrokken worden.’ Het hoofd van de Iraanse Nationale Veiligheidsraad dreigde Amerika zelfs met een ‘historische nachtmerrie’. Het Iraanse parlement heeft het Pentagon en daarbij aangesloten defensie bedrijven inmiddels officieel tot terroristen bestempeld. (2)

Het Israëlische veiligheidskabinet kwam gisteren met spoed bijeen om te praten over de spanningen, en verklaarde na afloop dat ‘wij niet verwachten betrokken te raken bij een botsing tussen Iran en de VS, omdat wij geen deel hadden aan de dood van Soleimani.’ Desondanks zullen de Israëlische strijdkrachten de komende weken in hoogste staat van paraatheid blijven. (1)

Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur Mostafameraji,  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.


Zie ook o.a.:

05-01: Council on Foreign Relations: ‘De wereld zal een slagveld worden’
04-01: Oorlog dichterbij, maar dissidenten en oppositie zijn Trump dankbaar voor uitschakelen massamoordenaar Soleimani
03-01: Iraanse topgeneraal Soleimani omgekomen bij Amerikaanse luchtaanval

2019:
31-12: Nederlandse analisten: ‘In 2020 begint de systeemcrisis en Derde Wereldoorlog’
10-10: Netanyahu impliceert dat Israël preventieve aanval op Iran gaat uitvoeren
27-09: ‘Israëlische legertop verwacht totale oorlog en overweegt preventieve aanval op Iran’


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

© Xandernieuws

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 23 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner