Grootste krant van Europa: ‘Lockdown was enorme fout’

De lockdown tegen het nieuwe coronavirus was een ‘enorme fout’, kopt Bild, de grootste krant van Duitsland en van Europa.

De krant laat bekende intellectuelen aan het woord die kritiek hebben geuit op de Duitse corona-aanpak.

Professor Klaus Püschel, een gerespecteerde patholoog en hoofd van het instituut voor forensische geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Hamburg, stelt bijvoorbeeld in de krant dat ‘Covid-19 een virusziekte is zoals de griep, die in de meeste gevallen ongevaarlijk is en alleen in uitzonderlijke gevallen dodelijk is’.

Het laatste zetje

“Het is belangrijk dat we na de epidemie onderzoeken of Covid-19 daadwerkelijk de doodsoorzaak is geweest,” zei Püschel.

“Van de 180 overleden coronapatiënten die wij hebben onderzocht, leed iedereen aan onderliggende aandoeningen. Covid-19 gaf het laatste zetje.”

Volgens professor Stefan Homburg van de Universiteit van Hannover, een voormalige adviseur van de federale overheid, had de overheid geen lockdown moeten instellen.

“In Italië was de corona-epidemie heviger dan de griepepidemie, maar in Duitsland was de epidemie minder hevig,” zei hij. “De overheid heeft een enorme fout gemaakt door een lockdown in te stellen.”

Paniek en angst

“De schade wordt met de dag groter,” voegde hij toe. “Met lege voetbalstadia en halfvolle restaurants schiet niemand iets op.”

Professor Hans-Jürgen Papier, voormalig president van het grondwettelijk hof van Duitsland, zei dat de overheidsmaatregelen tegen corona te ver gaan.

De Duitse oud-minister van Cultuur Julian Nida-Rümelin voegde toe dat statistieken zonder context leiden tot paniek en angst.

Onnodig

“De coronacijfers die ons iedere dag worden voorgeschoteld, maken ons bang,” zei hij. “Je moet je daarbij afvragen hoeveel mensen er iedere dag in totaal in Duitsland overlijden. Hoeveel mensen krijgen een hartaanval, hoeveel sterven er aan kanker, hoeveel aan Covid-19? Dat gebeurt niet.”

Journalist Patricia Riekel vindt de coronamaatregelen onnodig. “Ik ben voorstander van de Zweedse aanpak,” zei ze.

[Bild]
Column Ozair Hamid: Bevrijd Nederland van de lockdown! – De ...

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 21 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner