Grote vraagtekens bij vondst Jürgen Conings: ‘Dus die supergetrainde speurhonden hebben een lijk gemist?’

In het Dilserbos in België is het lichaam gevonden van de voortvluchtige Jürgen Conings, zo heeft het OM in België bevestigd. Conings zou zelfmoord hebben gepleegd. Het lichaam werd gevonden door de burgemeester van Maaseik, die in het natuurgebied aan het mountainbiken was met vrienden. Hij zei dat hij een sterke lijkgeur rook en vervolgens de politie heeft gebeld.

speurhond          Foto uit het archief

Sinds mei werd met man en macht naar Conings gezocht nadat hij viroloog Marc Van Ranst had bedreigd, die moest onderduiken. Hij had wapens van een kazerne meegenomen.

Mensen zetten grote vraagtekens bij de vondst van de militair. Robert Jensen zegt dat hij vooral een vraag heeft over het statement van de burgemeester van Maaseik. “Ik rook een sterke lijklucht. Hoe weet je in vredesnaam hoe dat ruikt?”

Conings is gevonden op de verjaardag van Marc Van Ranst

Publicist en vlogger Sietske Bergsma voegt toe: “Alleen in een Pieter Post-achtig script vindt de burgemeester de dode voortvluchtige militair. Maar het zal allemaal wel.”

“Defensie spendeerde in weken al meer dan 650.000 euro, zette honderden mensen in, specialisten, pantservoertuigen, honden, helikopters, et cetera. Er werden buitenlandse politionele diensten ingezet en de burgemeester vindt hem tijdens een rondje fietsen…” twittert Niemands Knegt.

Saillant detail: Conings is gevonden op de verjaardag van Marc Van Ranst. En uiteindelijk werd zijn lichaam gevonden in de buurt van de plek waar zijn wagen op 18 mei werd teruggevonden. En het leger en de politie hebben de afgelopen weken meermaals in het gebied gezocht en konden toen geen spoor van de man vinden.

Raadslid Bart De Meulenaer uit Roeselare schrijft:

Wij geloven er niets van

Ook de familie en kennissen van Conings hebben zo hun twijfels: “Wij geloven er niets van.” Buurtbewoner Philippe zei dat hij vanochtend nog heeft gewandeld waar Conings gevonden is en niets heeft geroken, bericht de Het Belang van Limburg.

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 februari 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers