‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op de been om te demonstreren tegen politiegeweld. Er is niet ingegrepen, want daarvoor ‘was de demonstratie te belangrijk’, zo zei burgemeester Femke Halsema tegen AT5. “Ik begrijp dat 1,5 meter afstand houden niet altijd in acht gehouden wordt, maar demonstratievrijheid is een groot goed.”

De burgemeester ging zelf ook naar de Dam, zonder mondkapje. FvD-fractievoorzitter in Amsterdam Annabel Nanninga zei hierover:

Aftreden

Halsema krijgt op social media bakken kritiek over zich heen. Mensen reageren erg verontwaardigd.

PVV-leiders Geert Wilders zegt: “Ben je horecaondernemer dan moet je met een meetlat 1,5 meter afstand tussen de tafeltjes op de terrassen realiseren op straffe van €4000 boete, maar ben je een linkse demonstrant dan geldt de anderhalve meter ineens niet meer. Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt.”

Hij voegde toe: “Niemand in Nederland kan nu nog worden verplicht zich aan de anderhalvemeterregel te houden. Halsema moet aftreden.”

Wilders krijgt bijval van journalist Lucas Hartong: “De rechtsstaat is volledig stuk, zeker in Amsterdam. De burgemeester heeft lak aan landelijke regelgeving en moet wegens grof plichtsverzuim uit functie gezet worden.”

Politiek verslaggever van De Telegraaf Mike Muller merkt op dat er ook op het Nationaal Monument op de Dam geklommen wordt. “Bij eerdere demonstraties zijn dit soort acties verboden door Halsema vanwege gevoeligheid bij nabestaanden. Nu is er geen agent of boa te zien.”

Zombies

Over nabestaanden gesproken. Op 4 mei was de Dam zo goed als leeg tijdens de dodenherdenking in verband met de ‘coronacrisis’. Dat een linkse demonstratie nu wel gewoon doorgang vindt, is een klap in het gezicht van de nabestaanden van oorlogsslachtoffers, maar ook van mensen die niet bij ouderen op bezoek mogen of die in de zorg werken.

Publicist Sietske Bergsma: “We hoeven de doden niet te herdenken, ze wandelen rond als zombies.”


Oud-Tweede Kamerlid Jacques Monasch voegt hieraan toe: “Nog minder dan 1 maand geleden stond de Koning hier zo’n beetje in z’n eentje. En nu dit!! Flikker het hele beleid in de sloot of laat een paar gezagsdragers per direct aftreden!”

Halsema over kritiek op massabijeenkomst: 'Ik was er van tevoren ...

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Willekeurige partner