Gaat ‘MeWe’ Facebook ten onder brengen..?

Als je deze site regelmatig bezoekt, weet je dat we de afgelopen jaren, eigenlijk vanaf het begin van Facebook’s entree op het internet, hebben gewaarschuwd voor dit initiatief. (HIER) Een platform dat gebaseerd is op de mooie Engelse term ‘user generated content’ (UGC), dit staat voor het vullen van de site, door de gebruikers ervan. Het lijkt een onmogelijke taak, en wellicht raar, maar het systeem van UGC, werkt net als een sneeuwbal. Hoe meer mensen informatie delen, hoe groter het platform..!

Facebook is inmiddels vele honderden miljarden waard en dat komt door.. onszelf.. Wij hebben het bedrijf groot gemaakt. Door… simpel onze deelname. Juist, wij als ‘user’ genereren de content..! En natuurlijk heb je geen dubbeltje gezien voor jouw (evt.) bijdrage aan de waarde van deze moloch, maar dhr Mark Zückerberg, de officiële oprichter van Facebook, de man die geen aliën is… (zie hieronder), vaart er bijzonder wel bij, als inmiddels meervoudig miljardair..

Dat Facebook een totaal ánder doel heeft, dan je wellicht wist, kom je simpel te weten door de historie ervan, maar ook door de bevestiging hiervan, die gelegen is in de keiharde censuur die het bedrijf uitoefent op ALLES, wat gelabeld wordt als nepnieuws.. En ja, dan kun je je lol op natuurlijk.. Want wie keurt het vlees van slager Facebook..? Juist de slager zélf.. Facebook bepaalt wat jij daar post en of dit de toets met het ‘beleid’ van Facebook kan doorstaan..! De censuur neemt inmiddels behoorlijk heftige vormen aan, maar velen kunnen en willen niet naar een alternatief kijken..

Het is -vergeef het ons, als je je persoonlijk aangesproken voelt- een soort gewenning, een schaapachtig gedrag, dat gebaseerd is op een ‘wij-gevoel’ dat eigenlijk volledig niet op z’n plaats is..!! De cartoon hiernaast laat duidelijk zien wat we bedoelen.Maar wat veel mensen nog steeds niet geloven, is de beangstigende wijze waarop FB data verzamelt en deze verkoopt en MISbruikt..! Het hele verhaal met de verkoop van data aan ‘Cambridge Analytica’ (HIER), bewees het verhaal eens en voorgoed..! Geen conspiracy en geen nepnieuws..!!

Hetzelfde verhaal m.b.t. het klakkeloos volgen van Facebook, vinden we terug bij mensen die YouTube gebruiken; zij zijn zich vaak TOTAAL NIET bewust van de mate waarin er afhankelijkheid is ontstaan van dit ‘medium’. Als YouTube censureert, en dat is ons als WantToKnow regelmatig overkomen, (vandaar die verdwenen filmpjes vaak op de site!), kun je daar feitelijk niets aan doen..!

Terwijl ook daarvoor de alternatieven volop, en kwalitatief minstens vergelijkbaar, aanwezig zijn. Waarom bij deze creepy websites blijven hangen..! Ook daar is namelijk manipulatie van data en CENSUUR aan de orde van de dag.. Kijk in het geval van YouTube (als je regelmatig wat post bijvoorbeeld) eens naar het gebruik van de perfecte diensten van www.brighteon.com en www.bitchute.com om filmpjes te (laten) hosten..!

In dit artikel hieronder, reiken we je alvast een goed alternatief aan voor Facebook, gebaseerd op onze eigen ervaring. Het gaat om het platform ‘MeWe’, dat al in mei 2012 werd opgericht en feitelijk op dezelfde manier is ingericht als Facebook. Dus als je daar een account aanmaakt, wat we je aanraden te doen!, dan werkt het bijna identiek aan Facebook (wel even wennen natuurlijk, zoals bij een nieuwe auto, fiets of scooter..!)

Dus wellicht voordat je je inleest over MeWe, nog even die blik werpen op de krankzinnige achtergronden, als het om privacy en controle gaat, van de totstandkoming en werking van Facebook. (HIER). Overigens is er één ander bedrijf dat nog afzichtelijker te werk gaat dan Facebook. En dat is.. Google. Hoever moet je tekeer gaan als bedrijf, om zelfs je werknemers tegen je in het harnas te jagen? En wel zódanig, dat ze naar de rechter stappen, of zelfs ontslag nemen en klokkenluider worden.

Ook jouw zoekopdrachten op Google maakten van Google een miljardenbedrijf en maken jou helemaal tot een open boek..! Google is -niet alleen in onze ogen- een gruwelijk gevaar voor diep-persoonlijke data. Het bedrijf heeft als een gruwelijk wurgende octopus, met heel veel bedrijven die het in bezit heeft, toegang tot een mega-database van JOUW persoonlijke ‘handel en wandel’..

Wat ze met al die data willen/moeten? Nou simpel, ‘opslaan totdat je het nodig hebt‘..! Dat lijkt ‘dom’, maar is al bewezen zeer effectief en super winstgevend te zijn. Dus zo dom is het niet..! Als presidentsverkiezingen al fundmenteel (Obama- en Trumpverkiezingen) kunnen worden beïnvloed door dit soort bedrijven, dan is het toch duidelijk dat het superslim is.  En dat dat alles op het randje (of gewoon ‘ver erover heen’..) van wettelijke restricties gebeurt is velen al lang duidelijk.. Zie ook het genoemde geval van Cambridge Analytica in het geval van Facebook. Gebruik dus ook voor je zoekopdrachten een andere zoekmasjien dan Google, gewoon door een van deze evenzo goede internetspeurneuzen in te schakelen (HIER)

* * *

x

x

 

Gaat ‘MeWe’ Facebook ten onder brengen..?

 

Er gaan sluwe clubs schuil achter de oprichting van Facebook; voor velen onbekend, dat het de DeepState ongekende info biedt, GRATIS aangeboden door privé-personen zelf..!

Vraag de gemiddelde persoon waar hij of zij het meest afkeer van heeft, bij sociale netwerkplatforms als Facebook of Instagram en de antwoorden zijn vrij consistent: enorme hoeveelheden reclame, irritant hoe steeds meer algoritmen bepalen wat je ziet (EN NIET ZIET) in je feed en alle persoonlijke gegevens die deze bedrijven verzamelen van hun gebruikers. Maar ook al zeggen mensen dat ze deze dingen haten, ze houden er nog steeds heel weinig rekening mee. Immers, het is de manier van leven in de wereld van nu, en de gemakkelijkste manier om verbonden te blijven. En met die advertenties, irritaties en algoritmes zijn ‘gewoon’ de prijs die je betaalt voor deze ‘gratis ervaring’.

Mogen we in dit kader ‘MeWe’ bij je introduceren, als je het nog niet kent. Een nieuw, gratis sociaal netwerk dat op het punt staat de huidige status quo van Social Media te veranderen. De oprichters/eigenaars van MeWe gaan uit van de idee, dat de wens van mensen om verbonden te blijven en tegelijkertijd de absolute controle over hun privé-informatie te behouden, het bedrijf zal helpen te bloeien. En mede daardoor, andere sociale mediaplatformen -zoals Facebook- uiteindelijk van hun respectievelijke voetstukken zal doen laten storten. Maar om meteen maar met de deur in huis te vallen: ‘Is MeWe echt veilig, privé en vrij te gebruiken?’

Wat is het MeWe Social Network?
MeWe is het geesteskind van Mark Weinstein (foto boven), die tegen het tijdschrift ‘Parentology’ in een interview verklaarde: “Ik ben een van de oorspronkelijke grondleggers van de sociale media”. En inderdaad, Weinstein lanceerde de social-gathering websites SuperGroups (waaronder SuperFamily, SuperFriends en SuperFamilia) aan het eind van de jaren 1990 en verkocht ze uiteindelijk in 2001. Al snel daarna zag hij platforms als MySpace en Facebook die het persoonlijke gedrag en de informatie van de abonnee gebruiken om adverteerders te helpen zich op de consument te richten.

In 2010 verklaarde de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, dat privacy als sociale norm tot het verleden behoorde. Dat trok Weinstein’s aandacht; dit zegt hij erover: “Mijn God, dat is zo’n verdraaiing van wat sociale media bedoeld waren. Het was niet bedoeld om iets te zijn waar mensen geobjectiveerd worden als data om op te sporen, te verkopen, te richten en te manipuleren. Nee. Sociale netwerken waren bedoeld voor mensen om echt verbonden te blijven en om gemeenschappelijke interesses en gelijkgestemde mensen te vinden.”

De idee voor MeWe was geboren..
Snel vooruit dan naar 2016 en na gedegen voorbereidingen, is er de ‘MeWe’ publieke lancering en de langzame groei tot vandaag. De homepage van de site, die als illustratie hierboven is afgebeeld, legt de nadruk op privacy op de voorgrond. ‘YOUR PRIVATE LIFE IS NOT4SALE’. De site bevat ook een verder uitbouw/verklaring over de privacy van de gebruikers van MeWe, de 10-points Privacy Bill of Rights. Aan het einde van 2016 werd ‘MeWe’ geëerd, als finalist in de prestigieuze Amerikaanse  start-up of the year-verkiezing, in de categorie ‘Innovative World Technology.’ Inmiddels i het een leidend, next-generation social network.

Weinstein merkt op dat we MeWe geen gebruik maakt van gezichtsherkenningstechnologie, zeker een belangrijk punt, na het geruchtmakende nieuws over het lek in de Flickr/MegaFace-kinderfoto-database van vorig jaar. (HIER NYT-artikel). Maar ook essentieel voor MeWe, is dat jouw persoonlijke gegevens niet worden verkocht. In de Algemene Voorwaarden van de site staat dat je specifieke inhoudelijke gegevens of jouw hele account kunt verwijderen, maar het is niet heel direct. Het woordgebruik hierbij: “...wij verwijderen uw inhoudsgegevens en verwijderen uw account van onze productieservers, zodra dit technisch mogelijk is, met betrekking tot ons infrastructuurontwerp. Inclusief een vertraging van 30 dagen om te verzekeren dat het verzoek tot verwijdering door u is gedaan, etc.”.

Er is ook een kans dat de gegevens tot zeven maanden op hun back-upservers blijven staan. Anders kan het idee dat u uw gegevens volledig van MeWe kunt wissen wel legitiem lijken. Weinstein hierover:

“En als we ooit ons privacybeleid veranderen, moeten we het gebruikers van MeWe vertellen, zodat deze kunnen beslissen of u de veranderingen wel of niet worden geaccepteerd. Wil je dat niet als gebruiker, geven we mensen een link om hun account te verwijderen en uw inhoud aan te nemen. Er is ook een ‘gifpil’ in de voorwaarden ingebouwd, waarin staat, dat als iemand ‘MeWe zou kopen, deze niet zomaar het privacybeleid kan veranderen, zonder dat gebruikers te laten weten.”

Is MeWe gratis?
Ja, je meldt je gratis aan en hebt direct toegang tot alle 21 functies, waaronder nieuwsfeeds, chats, 8 GB aan cloud-opslag (ongeveer 15.000 foto’s), voicemail en nog veel meer. Hoe het bedrijf zijn geld verdient is dan de vraag.. Het bedrijf verdient geld door het aanbieden van een US$ 4,99 maandelijkse premie-optie, die je eem uitgebreide optie geeft, om met MeWe te werken. Zoals onbeperkte emoji en sticker packs, onbeperkte stem-en video-oproep, onbeperkte aangepaste thema’s, 100GB cloudopslag en nog veel meer. Gebruikers kunnen ook elementen á la-cart kopen, zoals de extra stickers voor een vast bedrag van US$ 1,99. Of ongelimiteerde spraak- en videogesprekken voor US$ 1,99 per maand. En er is ook MeWePRO, een samenwerkings- en communicatiesoftware voor bedrijven die helpen met de bedrijfsresultaten.

Met betrekking tot de veiligheid voor kinderen, stellen de ‘Terms of Service’, dat gebruikers 16 jaar of ouder moeten zijn. Er is een selectievakje op de aanmeldingspagina, maar net als bij alle andere sociale netwerken of dating-apps controleert het bedrijf de leeftijd van de gebruiker niet. Als een minderjarig kind weet welke maand en welk jaar hem oud genoeg maakt om de dienst te gebruiken, is hij eigenlijk al binnen. Maar hierop zegt Weinstein:

“We zijn niet bezig met het verzamelen van geverifieerde gegevens over mensen en dan die database in gevaar te brengen voor iemand die hem hackt. Dat willen we helemaal niet. Dat maakt deel uit van onze privacy-standpunt.”

Er zijn geen specifieke ouderlijke controles. Als ouders willen controleren of beperken hoe mensen met het profiel van hun kind omgaan, moeten ze ervoor zorgen dat de reguliere privacycontroles zijn ingesteld. Wat betreft de zorgen dat minderjarige kinderen MeWe gebruiken, of dat de oudere kinderen kunnen worden benaderd door griezelige individuen, zegt Weinstein “ouders worden verondersteld te controleren waar de kinderen zich toch bevinden,” draait het gesprek dan om Facebook.

“Als een kind op MeWe zit, kunnen ze zich afmelden voor onze ledenlijst,” zegt Weinstein. “Dat kun je niet doen met Facebook. Als je een 13-jarige hebt en ze maken een account aan op Facebook, staan ze automatisch en voor altijd in de ledenlijst van Facebook.” En natuurlijk zijn er ook commentaren op MeWe.

Negatief artikel in RollingStone-magazine..
Er zijn zorgen geuit over de algemene gemeenschap op MeWe. Vorig jaar nog schreef Rolling Stone-magazine (HIER) over het toenemende aantal alternatief-rechtse volgelingen en dat veel complotdenkers naar MeWe verhuizen, na het ervaren van de toenemende censuur van Facebook…! Het artikel merkt op dat MeWe niet bekend staat als een broeinest van extremistische discoursen zoals 8Chan of Discord dat zijn, maar de RollingStone-redactie verklaarde, dat ze deze groepen wel eenvoudig konden vinden.

“De beweringen in het Rolling Stone artikel over MeWe leden zijn vals en weerspiegelen niet de samenstelling van MeWe’s miljoenen leden”, verklaarde een MeWe-woordvoerder in een e-mail aan het tijdschrift Parentology. “MeWe is de thuisbasis van opstandige, diverse leden, en heeft ‘open groep’ gemeenschappen van alle soorten, inclusief die voor sport, technologie, entertainment, videospelletjes, fitness, gezondheid, reizen, foodies, politiek links en rechts, en nog veel meer.” CEO Mark Weinstein schreef ook een artikel, dat de beweringen van het RollingStone-verhaal uitdaagde (zie de links bij de bronvermelding hieronder).

Het feit dat er verschillende groepen op MeWe bestaan – net als op alle andere social media, van TikTok tot Snapchat – betekent niet dat jij of je kinderen door een organisatie worden benaderd of verzorgd. Gebruikers bouwen hun persoonlijke netwerk op door te zoeken naar namen van mensen of door het uploaden van hun adresboek, wat MeWe gebruikt om vrienden en familieleden te vinden die al op het platform staan. (Ook dit kan weer achteraf eenvoudig worden verwijderd.) En zonder dat deze groepen de mogelijkheid hebben om hun organisaties in uw nieuwsfeed te vermarkten, is de enige manier waarop iemand ze kan vinden, het zoeken.

MeWe biedt ook een ‘blok-en-rapporteer’-functie als er iets te beledigend op je scherm komt. Weinstein hierover: “Die melding komt direct bij ons vertrouwens- en veiligheidsteam terecht; we kijken hier elke dag naar. We hebben regelrechte verboden en verwijderingen. Ik bedoel, we schoppen de hele tijd mensen van de site af.”  Dus, kan het MeWe sociale netwerk een einde maken aan reuzen als Facebook, TikTok, Snapchat en Instagram? Alleen de tijd zal het leren. Maar met Weinstein die zeven miljoen wereldwijde gebruikers rapporteert, is het zeker iets om op te letten. En natuurlijk om zelf -al is het maar als test en Facebook-alternatief- te gaan gebruiken.. We zien je graag aldaar..!

Bronnen
MeWe
Rolling Stone
New York Times
De zaken even netjes op een rijtje: ‘Rolling Stone’s Dishonest Hit Job Against MeWe 

GuidoJ.

© www.wanttoknow.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
vrijdag 29 maart 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

Uit het archief....

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers