Het Chinese leger verdrijft oorlogsschip van de Amerikaanse marine uit de Zuid-Chinese Zee

Het Chinese leger heeft deze week een “provocerende” destroyer van de Amerikaanse marine uit de Zuid-Chinese Zee verbannen te midden van toenemende spanningen in de regio – terwijl het communistische land naar verwachting ook meer pro-democratische protesten in Hong Kong gaat neerslaan.

Het Chinese Volksbevrijdingsleger zei dat het marineschip uit het olierijke stuk water was verdreven nadat het de Chinese wateren was binnengevaren, en riep de VS op om zich in plaats daarvan te concentreren op de ‘nationale epidemische situatie’, verwijzend naar de coronaviruscrisis die in China is ontstaan .

“De provocerende acties van de Verenigde Staten schonden de relevante internationale rechtsnormen ernstig, schonden ernstig de soevereiniteits- en veiligheidsbelangen van China, verhoogden kunstmatig de regionale veiligheidsrisico’s en veroorzaakten onverwachte incidenten”, zei Huamin in een verklaring.

De spanningen in de regio waren de afgelopen maand hoog, met een geschil tussen Maleisië en China over olie wat de aanwezigheid van Amerikaanse, Chinese en Australische oorlogsschepen aantrok.

De wateren hebben een enorme strategische waarde, met een jaarlijkse handel van meer dan $ 3 biljoen en er wordt aangenomen dat ze een enorme gas- en oliereserve hebben, waarbij China, Maleisië, Brunei, Taiwan, Vietnam en de Filippijnen allemaal concurrerende territoriale aanspraken in de regio maken.

Een nieuw rapport dat vrijdag is gepubliceerd, zegt dat de communistische Chinese autoriteiten naar verwachting ook meer pro-democratische protesten in Hong Kong zullen onderdrukken, aangezien demonstranten van plan zijn terug te keren naar de straten na de pandemie van het coronavirus.

Ambtenaren in Peking eisen dat Hongkong nationale veiligheidsmaatregelen neemt die “verraad” en opstanden tegen de communistische Chinese regering zouden verbieden, zoals de regering die sinds afgelopen juni de administratieve regio heeft beroerd, meldt de Wall Street Journal.

Duizenden pro-democratische demonstranten zijn gearresteerd tijdens de massale bijeenkomsten tegen de Chinese invloed in de regio, die door de demonstraties tot stilstand waren gebracht.

Bronnen:

NY Post

Chinese torpedobootjager haalt 'gevaarlijke' manoeuvres uit bij ...
Redactie World Unity

© worldunity.me

 

Reacties 2

Jessica O'Neill op zaterdag 02 mei 2020 17:46

Dat zullen ze vast niet leuk vinden

Dat zullen ze vast niet leuk vinden :D
G Dogg op maandag 04 mei 2020 01:16

Gaat nog wel een keer mis

Gaat nog wel een keer mis
Gast
dinsdag 22 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner