Het schokkende verhaal van Trump's nieuwe vaccin-tsaar

Trumps nieuwe Marokkaanse "vaccin-tsaar" Moncef Slaoui werkte voor Bill Gates, Google en farmareus GlaxoSmithKline.

Hij werkte in China, is Transhumanist, is een Lockdown fanaticus en bezit tenminste 14 patenten voor vaccins.

Het volgende verhaal is belangrijk, want het laat zien met wat voor mensen wereldleiders zich inlaten om hun bevolking zo snel mogelijk te laten vaccineren.

Vandaag het verhaal van Moncef Slaoui, de nieuwe vaccin-tsaar van Donald Trump. 

Met dank aan Erick van Dijk die in recordtempo zorgde voor de vertaling van het originele artikel.

Door Silviu "Silview" Costinescu

Ik doe verslag vanuit gevangenschap in Agadir, een Marokkaans stadje dat, zo ontdekte ik onlangs, de geboorteplaats is van Moncef Slaoui, het nieuw benoemde hoofd van "Operatie Warp Speed," de massale vaccinatiecampagne van Trump. En dat is nog het minst verontrustende dat ik te zeggen heb. Waarschijnlijk heb ik nu bescherming nodig, zo heeft men me gewaarschuwd, de autoriteiten hier zijn geen grote fans van vrijheid van meningsuiting, mensen zijn opgepakt voor veel minder. Maar dit leven stelt ook maar weinig voor; maar het zal het waard zijn als dit nieuws zich als een lopend vuurtje verspreidt. Zorg er in ieder geval voor dat het publieke oog mijn bescherming wordt.

Moncef Slaoui en Donald Trump


De Amerikaanse President Donald Trumpkoosde Marokkaanse expert in immunologie Moncef Slaoui als leider van het ontwikkelingsteam voor een vaccin tegen COVID-19, dat werkt aan "Operatie Warpspeed."

De Marokkaanse expert, 60 jaar oud, zal dienen als "therapieën-tsaar" voor de Amerikaanse overheid bij het coördineren van de ontwikkeling van vaccins en behandelingen. Die rol is verdeeld tussen het Amerikaanse Ministerie voor Gezondheid en Sociale Zaken en het Ministerie van Defensie.

Slaoui zal worden bijgestaan door legergeneraal Gustave Perna, commandant van het Geniebataljon van het Amerikaanse leger.

Zoals ik ontdekte is Slaoui houder van ten minste 14 patenten voor het uitvinden van vaccins.

Trumps nieuwe "vaccin-tsaar," dr. Slaoui's pleidooi voor open bron vaccins (2015). Waarom alleen vaccins?)

Slaoui behaalde een doctoraat in moleculaire biologie en immunologie aan de Vrije Universiteit van Brussel, België, en sloot zijn post doctorale studies af aan Harvard Medical School en Tufts Medische Universiteit in Boston.

Hij is voormalig hoofd van de afdeling vaccins bij  GlaxoSmithKline (GSK) waar hij de leiding had over de ontwikkeling van verschillende vaccins: Rotarix, Synflorix en Cervarix.

In 2007 kondigde hij plannen aan voor het vestigen van een onderzoeksgroep in neurowetenschappen in Shanghai waar 1.000 wetenschappers zouden gaan werken en $100 miljoen zou kosten; het werd een groot fiasco en werd gestaakt in augustus 2017.

In 2008 leidde Slaoui de $720 miljoen kostende overname van Sirtis Pharmaceuticals, dat in 2013 over de kop ging. In 2012 leidde hij voor GSK de aankoop van Human Genome Sciences voor meer dan $3 miljard. In 2015 verkreeg hij Europese goedkeuring voor het eerste malariavaccin ter wereld (Mosquirix).

Trumps "vaccin-tsaar" slijmt bij Joe Biden en voorspelt onze toekomst! Zeldzaam interview, 2016

Op moment van zijn vertrek bij de medicijnfabrikant in 2017 werkte GSK nog steeds aan het vaccin tegen Ebola.

GSK werkt momenteel samen aan een vaccin tegen COVID-19 met Franse farmaceutische gigant Sanofi.

"Niet lang na zijn vertrek bij GSK begon de enthousiaste en extraverte Slaoui zich te voegen bij raden voor biotechnologie. Hij werd verwelkomd bij SutroVax, speler in de mRNA-markt Moderna, naast biotechbedrijf Intellia NTLA, één van een handvol beginnende bedrijven voor CRISPR/Ca9 genenbewerking die deze markt overheersen. Iets meer dan een maand geleden verliet hij het team van Intellia. Hij gaf een conflict op als reden maar ging er verder niet op in." - Endpoints

Zijn grootste zakelijk zet was partner worden bij Medicxi Capital, een biotechnische durfkapitaalfirma in de regio Philadelphia, Pennsylvania.

Andrew Witty

Ex-directeur GSK, Hoofd Onderzoek en Ontwikkeling Andrew Witty en Moncef Slaoui springen in de markt voor biotech durfkapitaal

Bron

Over zijn nieuwe rol als partner bij Medicxi zei dr. Slaoui: "Ik kijk uit naar het leveren van een actieve bijdrage bij het uitkiezen en leiden van investeringen, en het steun geven aan ambitieuze ondernemers bij het ontwikkelen van medicijnen die uiteindelijk het verschil maken voor patiënten."

Medicxi heeft een zeer ervaren team opgebouwd en, via de wetenschappelijke adviesraden (SABs) van elk van zijn fondsen, heeft toegang tot een aantal van de meest gerespecteerde namen binnen de farmaceutische industrie. Naast het senior team van Medicxi, waaronder nu dr. Slaoui, zijn er externe leden en waarnemers in de SABs van Medicxi's fondsen, waaronder (2017):

Van Novartis:

Dr. Vasant (Vas) Narasimhan, Algemeen Hoofd Ontwikkeling Medicijnen, Hoofdarts en aanstaand uitvoerend directeur Dr. Evan Beckman, Algemeen Hoofd Translationele Geneeskunde NIBR (Novartis Instituten voor Biomedisch Onderzoek) Nigel Sheail, Hoofd Zakelijke Ontwikkeling en Vergunningen Van Verily Life Sciences:
Dr. Andy Conrad, uitvoerend directeur Dr. Robert Califf, adviseur en voormalig commissielid van de Amerikaanse Voedsel en Warenautoriteit (FDA) Van GSK:
Dr. Patrick Vallance, directeur, Onderzoek en Ontwikkeling Dr. Paul-Peter Tak, senior adjunct-directeur Onderzoek en Ontwikkeling Pijplijn, Algemeen Leider Ontwikkeling en Hoofdarts Immunologie Van Johson & Johnson:
Dr. Paul Stoffels, uitvoerend adjunct-directeur, Hoofdarts Dr. Bill Hait, Algemeen Hoofd, Janssen Onderzoek en Ontwikkeling Dr. Patrick Verheyen, Algemeen Hoofd, Janssen Zakelijke Ontwikkeling Michèle Ollier, mede-oprichter en partner van Medicxi, zei: "Moncef [Slaoui] heeft een geweldige bijdrage geleverd in zijn rol binnen onze wetenschappelijke adviesraad en we kijken uit naar zijn verdere energetische en scherpzinnige bijdrage als partner bij Medicxi. De vergaderingen van die raad zijn uitdagend, verhelderend en inspirerend en dragen zeer bij aan hoe we onze portfoliobedrijven sturen en adviseren."

Medicxi is gevestigd in Londen, Genève en Jersey. De missie van het bedrijf is investeren in de volle breedte van het medische spectrum. Medicxi werd gevestigd door het voormalige team levenswetenschappen van Index Ventures. Het bedrijf beheert de portfolio met de nalatenschap van Index Ventures, naast de nieuw opgerichte fondsen onder de naam Medicxi, Medicxi Ventures 1 (MV1) en Medicxi Growth 1 (MG1), gericht op vroege en late investeringen in levenswetenschappen.

GSK, Johnson & Johnson en Novartis, drie van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven, verlenen steun aan Medicxi, samen met Verily, een bedrijf van Alphabet (het moederbedrijf van Google). Deze bedrijven, hoewel ze deelnemen aan de wetenschappelijke adviesraden van de fondsen, hebben geen voorkeursrecht boven de portfoliobedrijven.

Medicxi investeert al meer dan 20 jaar in levenswetenschappen en heeft steun verleend aan vele succesvolle bedrijven, waaronder GenMab (NASDAQ Kopenhagen: GEN), PanGenetics (verkocht aan AbbVie), Molecular Partners (SWX: MOLN), XO1 (verkocht aan Janssen), Egalet (NASDAQ: EGLT), Minerva Neurosciences (NASDAQ: NERV) en Versartis (NASDAQ: VSAR).

(de codes tussen haakjes zijn de codes waaronder de bedrijven aan verschillende beurzen zijn genoteerd)

Sinds 2017 zit Slaoui ook in de raad van Moderna, het biotechbedrijf dat ook bezig is met de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19, gevestigd in Cambridge, Massachusetts.

Het probleem met Moderna is dat het is gefinancierd door Bill Gates voor het ontwikkelen van RNA vaccintechnologie.

Bron

Het andere probleem, want een probleem komt nooit alleen: Een paar dagen voor hij Slaoui voordroeg verleende Trump Moderna een subsidie van bijna een half miljard dollar uit publiek geld. Op 18 mei berichtte CNN (dan zal het wel waar zijn...):

"De pogingen van Valera (dochteronderneming van Moderna) hebben geresulteerd in het aantonen van preklinische effectiviteit van Moderna's mRNA-gebaseerde vaccins in meervoudige virale modellen, aldus Moderna.

Binnen het partnerschap met de Gates Stichting zal Valera hun mRNA-platform toepassen, naast het medicijnplatform Messenger RNA Therapeutics. Ontworpen voor het aanmaken van menselijke proteïnen, antistoffen en volledig nieuwe proteïneconstructies binnen de cel van een patiënt, worden de heilzame stoffen uitgescheiden of zijn actief tussen de cellen (intracellulair)." - Genetic Engineering & Biotechnology News

Tweet van James Perloff, Amerikaans onderzoeker:

"De Gates Stichting gaf $20 miljoen aan Moderna, dat een vaccin ontwikkelt tegen COVID-19. Vandaag vertrok Moncef Slaoui uit de raad van Moderna om het hoofd te worden van "Operatie Warpspeed" van het Witte Huis - de sluiproute naar een vaccin tegen COVID-19. Overduidelijke belangenverstrengeling."

Waarom heeft niemand het over dit hoofdstuk uit de carrière van Slaoui? Tja, ik dus wel:

nieuw bedrijf google gsk

GlaxoSmithKline en Google werken samen bij het oprichten van een nieuw bedrijf in bio-elektronische gezondheid


Bron: The Verge

Het meest relevante vind ik dit project in Transhumanisme waar Slaoui met Google aan werkte sinds 2016, zoals bericht door Bloomberg:

"De recente samenwerking tussen GlaxoSmithKline (GSK) en Alphabet (Google) opent de deur verder voor ontwikkelingen in het experimentele segment 'bio-elektronica' van de biotechnische industrie.

Voorzitter Vaccins bij GSK, dr. Moncef Slaoui, denkt dat het partnerschap een geheel nieuwe industrie zou kunnen creëren. "Ik denk dat dit een geheel nieuwe industrie is die zo groot is als de farmaceutische industrie... we openen een hele nieuwe wereld die zich bezig houdt met elektrische signalen om te koppelen aan onze biologie en het functioneren ervan verandert," vertelde Slaoui aan CNBC's Meg Tirrell tijdens Squawk Box op maandagochtend. Slaoui noemde Alphabets Verily Life Sciences een 'erg stimulerende partner.' Hij zei dat GSK deelt in een 'zeer overeenkomstige visie op het integreren van elektronica en de analyse van grote hoeveelheden informatie en technologieën met medicijnen en biologie.'

Zij leveren ons de technische mogelijkheden, de elektronica, technologie die werkt op lage spanning en de draadloze technologieën die cruciaal zijn voor het minimaliseren van de afmetingen van dit soort apparaten, voor het voorzien in energie en voor het onttrekken van informatie,' merkte Slaoui op."

Trumps nieuwe "vaccin-tsaar" dr. Moncef Slaoui over bio-elektronica, transhumanistische geneeskunde (2016)

"GSK is al jaren geïnteresseerd in dit terrein en kondigde in 2013 een prijs van $1miljoen aan voor innovatief bio-elektronisch onderzoek. In een persverklaring zei Moncef Slaoui van GSK: 'Veel van de processen in het menselijk lichaam worden beheerd door elektrische signalen die afgevuurd worden tussen het zenuwstelsel en de organen van het lichaam, die verstoord kunnen raken bij veel chronische ziekten.'  Hij zei dat bio-elektronica zoekt naar manieren 'om de onregelmatige [elektrische] patronen, die worden gezien bij ziekte, te corrigeren door gebruik te maken van sterk verkleinde apparaatjes die worden verbonden met de individuele zenuwuiteinden.'" - Bron: The Verge

En met de technologische terreur in het achterhoofd, de obsessies van transhumanisten/eugenetisten, nu naar voren gebracht door de beleidsmakers inzake coronavirus, komt een citaat uit dezelfde bron als hierboven des te harder binnen. De hele zaak valt zo in de armen van iedereen die een verband legt tussen de coronaviruspandemie en het mensen voorzien van een microchip. Slaoui haalde modellen bij dieren aan als indicator dat bio-elektronica chronische ziekten kan behandelen door middel van verschillende apparaatjes.

"De apparaatjes zelf zijn heel erg klein, 'ongeveer de grootte van een rijstkorrel,' en kunnen 'de signalen afkomstig van de hersenen die verzonden worden via de zenuwen ofwel stimuleren dan wel blokkeren om het functioneren van organen te sturen... De beperkingen liggen bij de energiebron, want de benodigde energie genereert warmte. En warmte en biologie gaan niet goed samen."

"Het kapen van onze biologie met elektronica" - panel met dr. Moncef Slaoui en andere experts

Het wordt nog vreemder 

Eind maart verwierp Slaoui  rapporten over zijn betrokkenheid bij een werkgroep voor de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19 en ontkende zo recent als 11 mei enig voornemen te gaan werken met de regering Trump.

WAAROM???

Morocco World News berichtte op 31 maart: "In een verklaring voor de Marokkaans-Franse krant L'Economiste zei de arts dat hij geen werkovereenkomst had met de Amerikaanse overheid.

Verschillende lokale nieuwsbronnen melden dat de voormalig voorman van farmareus GSK deel uitmaakt van een werkgroep die onderzoek doet naar een vaccin om verspreiding van het virus onder de duim te krijgen. Op dit moment is de internationaal expert lid van de raad van directeuren bij het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna. Slaoui legde uit dat hij onderdeel uitmaakt van de onderzoek en ontwikkelingscommissie van het bedrijf. De commissie heeft overheidssubsidie gekregen voor het financieren van de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19."

Adviseur van het Witte Huis Jared Kushner, de schoonzoon van President Trump, bevond zich onder de afgevaardigden die het sollicitatiegesprek met Slaoui voerden. 

Om belangenverstrengeling te voorkomen trad Slaoui terug uit de raad van het in Massachusetts gevestigde biotechbedrijf Moderna, dat bezig was met de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. Hoewel hij terugtrad gaf hij niet zijn aandeel in Moderna op, zoals werd bericht door The Daily Beast:

"Slaoui's aandeel in Moderna van 156.000 aandelenopties, onthuld in de verplichte aangifte federale financiën, leidde tot zorgen betreffende belangenverstrengeling. Democratisch Senator voor Massachusetts Elizabeth Warren sprak Slaoui op Twitter aan over de zaak: "Het is een enorme belangenverstrengeling voor de nieuwe 'vaccin-tsaar' van het Witte Huis om eigenaar te zijn van $10 miljoen aan aandelen in een bedrijf dat overheidssteun krijgt voor de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19. Dr. Slaoui zou direct zijn aandelen moeten afstoten.'

De koers van het bedrijf schoot omhoog vorige maand nadat nieuws bekend werd over $483 miljoen overheidssubsidie om te werken aan een vaccin tegen het coronavirus.

Slaoui kon niet meteen worden bereikt voor commentaar op de zaak."

Slaoui zit ook in de raden van Sutrovax, de Biotechnology Innovation Organization, het International AIDS Vaccine Initiative en de PhRMA Foundation.

De connecties van Moncef Slaoui:

connecties van Moncef Slaoui


Bron: MarketScreener

De belangrijkste mededingers van de Marokkaan voor positie van hoofdadviseur "Operatie Warp Speed" waren de Algerijnse Elias Zerhouni en de Amerikaan Arthur Levinson.

Zerhouni, geboren in 1951, is een Algerijns wetenschapper, radioloog en biometrisch ingenieur. Deze expert bezette een aantal belangrijke posities bij een keur aan instituten, van medische opleidingen tot farmaceutische bedrijven en werkgroepen van de overheid.

In 2009, onder de regering Obama, diende Zerhouni als de eerste wetenschappelijke afgezant in de VS waar hij verkennend werk deed voor wetenschappelijke en technologische samenwerking met andere landen.

Tussen 2011 en 2018, als laatste deel van zijn carrière, was Zerhouni Directeur Algemeen Onderzoek en Ontwikkeling bij, tja.... Sanofi.

De derde belangrijke kandidaat in de strijd voor Trumps COVID-19-operatie, Arthur Levinson, is een Amerikaans zakenman, gespecialiseerd in biotechnologie.

Levinson heeft gediend als hoofdadviseur bij diverse bedrijven en instituten, waaronder de Zwitserse multinational in gezondheidszorg Hoffmann-La Roche, Amyris Biotechnologies, het Memorial Sloane Kettering Cancer Center, het California Institute for Quantitative Biosciences, en Princeton Universiteit.

De Amerikaanse zakenman is momenteel voorzitter van techgigant Apple en CEO van biotechbedrijf Calico. 

"Uiteindelijk komen we bij een vaccin, maar we zijn er nog niet. Als we de lockdowns willen opheffen dan zullen we ze eerst volledig moeten respecteren." 

Perspectief op de pandemie 

Tijdens een interview op 12 april zei Slaoui dat hij verwacht dat het leven zal terugkeren naar normaal aan het begin van 2021, nadat wereldleiders erin zijn geslaagd de pandemie te beteugelen, eraan toevoegend dat hij zijn voorspelling waardeert als "optimistisch."

Hij vertrouwt erop "dat vanwege het hoge aantal gevallen COVID-19 klinische studies snel resultaat zullen opleveren." Hij denkt dat "eind mei of begin juni zullen we weten of sommige van deze middelen werken."

"Ik ben optimistisch dat we verschillende vaccins zullen hebben tegen COVID-19. Echter, het probleem niet is het beschikken over een vaccin. Het probleem is om er genoeg van te maken om 8 miljard mensen te beschermen," ging hij verder.

Wat vreemd is, want de Amerikaanse regering heeft net dezelfde dag aangekondigd $138 miljoen te stoppen om een turboboost te geven aan de productie van een vaccin. Ik heb daar al een enorm uitgebreid onderzoekverslag over geschreven.

Tijdens een ander interview voor de Marokkaanse zender 2M op 13 april voorspelde Slaoui dat de COVID-19-pandemie een groot litteken zal achterlaten op de wereldbevolking.

"Ik denk dat tegen 2021 onze realiteit nog niet helemaal terug is zoals die was, maar het zal verbeterd zijn."

Moncef Slaoui zei dat, als het virus zich blijft verspreiden, er geen andere weg zal zijn dan het maken van een vaccin en dit toe te dienen op massale schaal.

"Uiteindelijk komen we bij een vaccin, maar we zijn er nog niet. Als we de lockdowns willen opheffen dan zullen we ze eerst volledig moeten respecteren," lede hij uit.

Hij zei dat overheden de lockdown uit kunnen faseren wanneer er een bewezen behandeling is voor COVID-19.

Slaoui bevestigde dat er momenteel honderden klinische proeven worden gedaan in vele landen.

Hij sprak optimisme uit dat, wegens het toenemend aantal gevallen van COVID-19, klinische studies snel voorlopige resultaten zullen opleveren. "Ik denk dat eind mei, begin juni we zullen weten of een aantal van deze middelen werkt."

Op donderdag veroordeelde Regeringswaakhond Public Citizen "het berichte besluit van de regering Trump, het benoemen van een voormalig uitvoerende van de farmaceutische industrie voor de werkgroep die is gericht op het snel ontwikkelen van een vaccin tegen COVID-19, als weer een voorbeeld van het Witte Huis dat het beheersen van de pandemie uit handen geeft aan de private industrie."

"Als de regering Trump de ontwikkeling van een vaccin net zo aanpakt als de preventie van COVID-19, het testen en de behandeling, dan kan de wereld zich opmaken voor nog jaren van buitengewone pijn," voegde Maybarduk toe. "De gevaren van het wereldwijd rantsoeneren van een vaccin zijn diepgravend. Er is niet één bedrijf dat de capaciteit heeft om alle mensen op de wereld van een vaccin te voorzien."

Public Citizen

In maart kwam Trumps FDA onder vuur voor het toekennen van een monopoliestatus aan Gilead Sciences voor Remdesivir, een middel dat ze ontwikkelden voor het behandelen COVID-19. Het bedrijf liet de claim varen na een campagne om druk uit te oefenen, geleid door Public Citizen.

"De Amerikaanse regering moet zich verplichten de gegevens uit klinische studies, patenten en kennis te delen met producenten en met de wereld, om snel de enorme taak van massale productie te klaren die de mensheid nodig heeft," aldus de groep.

Het beste heb ik tot het laatst bewaard: Word vervolgd.

© niburu.co

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Willekeurige partner