Het werkelijke gevaar: Inwoners geëvacueerd na grote natuurbrand in Limburg

natuurbrand nationaal park limburg

© John Peters


Commentaar: In ieder geval kunnen de autoriteiten de natuurbranden nu niet echt afschuiven op 'brandstichters', want de meesten zitten waarschijnlijk binnen!


Het Limburgse dorp Herkenbosch is in de nacht van dinsdag op woensdag geëvacueerd vanwege een grote natuurbrand die in het nabijgelegen Nationaal Park De Meinweg woedt. De ruim vierduizend inwoners zijn elders opgevangen en horen woensdagmiddag of ze weer terug mogen naar hun woning.

Of de inwoners woensdagmiddag weer naar huis mogen, is afhankelijk van hoe de brand, die al sinds maandag in het natuurgebied woedt, zich ontwikkelt.

Als gevolg van de brand werden dinsdagavond al twee zorginstellingen in het Limburgse dorp geëvacueerd. De bewoners van die zorginstellingen zijn opgevangen in een hotel in Roermond en op verschillende locaties in Roermond, Blerick, Baarlo en Tegelen.

Bij de brand kwam echter zo veel rook vrij, dat de burgemeester even voor middernacht besloot dat de rest van het dorp ook geëvacueerd moest worden. De rook bevat een hoge concentratie koolmonoxide en vormde daarom een risico voor de volksgezondheid.

Rond 1.00 uur werd gestart met de evacuatie, die de hele nacht in beslag genomen heeft. Het dorp werd voor de ontruiming opgedeeld in drie kernen, die een voor een werden geëvacueerd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord verliep de evacuatie gemoedelijk en zijn veel mensen op eigen gelegenheid vertrokken.

Bewoners opgevangen in sporthallen in regio

De veiligheidsdiensten hebben de inwoners verzocht om in eerste instantie zelf onderdak te vinden bij familie of vrienden. Mensen die hier geen mogelijkheid toe zagen, konden contact opnemen met de gemeente.

Deze inwoners worden opgevangen in zestien verschillende sporthallen in de regio, met in totaal achthonderd slaapplaatsen, die zijn klaargezet door het Rode Kruis. Het grote aantal sporthallen is het gevolg van de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) met betrekking tot het coronavirus.

Overigens hoeven inwoners niet bang te zijn dat er wordt ingebroken in hun huis: de politie zegt de huizen te bewaken zolang de inwoners van het dorp elders worden opgevangen.


Commentaar: En zo wordt ons elke keer weer ingepeperd dat we op onze overheid moeten vertrouwen.

© Signs of Times

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 19 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner