Het wordt tijd voor een nieuwe evolutie

Rommel struint in dit leven al weer zo’n beetje een halve eeuw mee op deze planeet en kan zich eerlijk gezegd niet meer zo druk maken over alle wereldse rampvoorspellingen waar we mee overspoeld worden. Wetenschappers en onderzoekers moeten met theorieën en voorspellingen van catastrofes komen omdat ze anders geen centjes krijgen. Politici willen zich daadkrachtig en heldhaftig voordoen en distribueren massaal andermans geld in deze doomsday-fantasieën, en benoemen ontelbare commissies om voor een riante subsidie ook een stukje naargeestig mee te denken. Terwijl journalisten en hun mediaconcerns het vuurtje graag mogen opstoken om ook een paar centen aan de ellende te verdienen, onder het moto – angst verkoopt en controleer nooit een verhaal, anders mocht het wel eens niet waar zijn.

In de media werd in de jaren 1950 van de vorige eeuw al gewaarschuwd voor een op handen zijnde afkoeling van de aarde en deze waarschuwingen werden in de jaren 1970 steeds luider. Rond 1975 was “afkoeling” zelfs een synoniem voor “dood en verderf” geworden. Dit beeld van een aanstaande wereldwijde catastrofe vertoont een opvallende gelijkenis met het huidige beeld dat in de media wordt geschetst voor het gevaar van opwarming van de aarde.

In de jaren 1960 werd de mensheid bedreigd met een totale vernietiging van een nucleaire wereldoorlog. We waren met 3 miljard mensen op deze planeet en de bevolkingstoename was catastrofaal en zou onze ondergang worden. Door gebrek aan voedselbronnen zouden we allemaal de hongerdood sterven; DDT zou het laatste plantje voor zijn rekening nemen en de olie was zo goed als op.

In de jaren 1970 werd het oude thema uit de jaren 1950 van de afkoeling van de aarde een beetje opgepoetst en weer als nieuw verkocht. Onderzoekers en wetenschappers “bewezen” met statistieken en rapporten dat de temperatuur op aarde in de afgelopen 30 jaar in een snel tempo aan het dalen was. In honderd jaar zouden we allemaal onder een gletsjer liggen. De olie was niet op maar er was ondertussen wel een oliecrises, en we voerden discussies over geboortecontrole, om onze planeet een beetje van de mensheid te ontlasten, met 3,7 miljard op onze aardbol.

In de jaren 1980 dreigde de aarde door asteroïden verpletterd te worden, we gingen allemaal dood aan Aids en met een beetje pech werd iedereen verslaafd aan de heroïne. Het regenwoud was aan het afsterven en zou binnenkort de woestijn in je tuin brengen. Zure regen viel uit de hemel en zorgde voor een totale ontbossing in Europa. De ijsbeer was bijna uitgestorven en van de olie was nog minder over, en met 4,4 miljard op moeder aarde begonnen we toch een beetje paniekerig om ons heen te kijken.

In de jaren 1990 werden we bijna levend gegrild door het gat van de ozonlaag; gingen bijna dood door verkeerde xtc of sprongen met geestverruimende middelen in de mik van het dak van het Hilton. Van de olie was nog maar een druppel over en ondertussen zijn we op de 5,3 miljard beland. De muur is gevallen en het communisme is dood, iedereen viert feest, niet wetend dat er weer een nieuw probleem over de oosterse horizon verschijnt.

Het nieuwe millennium 2000, nu gaan we allemaal dood aan klimaatrampen of vogel- en varkensgriep, de olie is nog steeds bijna op en we zijn onderhand naar de 6 miljard gegroeid. Wat schijnbaar nog steeds niet teveel is.

2020 – Nu worden we bedreigd door de Russen en globale opwarming, en als bonus de vleermuizengriep, maar de massale immigratie van ongeschoolde analfabeten uit de islamitische wereld zal ons redden en plotseling blijkt dat er ook nog genoeg olie over is. Zodanig dat olieproducenten hun productie naar beneden schroeven om de prijs omhoog te drukken.

Binnenkort passeren we de 8 miljard inwoners op deze beklagenswaardige planeet. Hoe ziet het er over honderd jaar uit? Nemen we moeder aarde in onze ondergang mee?

Het wordt tijd voor een nieuwe evolutie. Desnoods de kakkerlakken. Laat moeder aarde opnieuw beginnen. Geef haar een kans en sterf zo snel mogelijk uit.

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
maandag 23 mei 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers