Hoe Europa Oekraïense vluchtelingen dwingt om zich te laten vaccineren

Oekraïense vluchtelingen die aankomen in Italië moeten zich elke 48 uur laten testen op corona of laten vaccineren. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Draghi woensdag aangekondigd. Een transcript van zijn speech is gepubliceerd door de krant Il Tempo. In Italië zijn al zo’n 24.000 vluchtelingen aangekomen.

In IJsland, waar alle coronamaatregelen zijn afgeschaft, moeten vluchtelingen nog steeds worden getest op corona. Gewone reizigers hoeven zich niet te laten testen. Ook krijgen de vluchtelingen coronavaccinaties aangeboden. De nadruk zal komen te liggen op vaccinatie. Er worden duizenden vluchtelingen verwacht.

Nutteloze prik

Slechts 35 procent van de Oekraïense bevolking is gevaccineerd tegen corona. De Oekraïners staan sceptisch tegenover vaccins. In augustus vorig jaar zei iets meer dan de helft van de bevolking zich te zullen laten vaccineren.

Dat je wordt gedwongen om je door oorlog verscheurde land te verlaten, is al erg genoeg. Dat je dan ook nog eens wordt gedwongen of onder druk wordt gezet om een nutteloze prik te halen na aankomt op je bestemming, kun je nu niet bepaald vriendelijke gastvrijheid noemen, schrijft de IJslandse econoom Thorsteinn Siglaugsson voor The Daily Sceptic.

Gehalveerd

Ruim 2,3 miljoen mensen zijn Oekraïne ontvlucht. Zestig procent vlucht naar Polen. Er vluchten ook veel mensen naar Hongarije en Slowakije. Het aantal inwoners in hoofdstad Kiev is ongeveer gehalveerd.

De Theorist

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zaterdag 24 februari 2024

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Privé Facebookgroep

Klik hier voor de FB groep!
Studio ViaNova

of scan deze code!

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers