Hoe zo RUSSEN? Nieuwe tegenslag voor het MH-17 proces

Alle zes medewerkers van justitie in Oekraïne die betrokken waren bij het onderzoek van het ‘JIT’ zijn uit hun functie ontheven in het kader van een onderzoek naar corruptie. Op verzoek van Nederland mag één van hen nog wel ‘contactpersoon’ zijn. Het is de doodsteek voor de geloofwaardigheid van het onderzoek, nadat eerder Maleisië in feite al het vertrouwen in de bevindingen heeft opgezegd bij monde van de premier van dat land.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat degenen die geloven dat het ‘JIT’ spijkerharde bewijzen op tafel heeft gelegd voor de schuld van ‘Rusland’, daar nu aan gaan twijfelen. Het betekent ook niet dat de uiteenlopende ‘alternatieve’ lezingen nu bewezen juist zijn, of dat de feiten die het ‘JIT’ op tafel heeft gelegd ineens geen feiten meer zijn. Maar elk vermoeden van corruptie rond dit politiek zwaar beladen onderzoek maakt dat het meer en meer een ‘politiek proces’ wordt. Temeer daar de ‘smoking gun’ ontbreekt, en niemand weet wie die ‘gun’ vasthield op het moment dat die werd afgevuurd, en wat hij of zij dacht toen de ‘VUUR‘-knop werd ingedrukt.

Het Rotterdamse Parket heeft zich hard gemaakt voor het aanhouden van Oleh Peresada, die zich geen officier van justitie meer mag noemen, maar niet is ontslagen, zoals zijn collega’s. Als ik iets te betekenen had bij het Rotterdamse Parket, zou ik mij ernstig zorgen maken over het gegeven dat de mensen die zo’n cruciale rol in dat onderzoek speelden blijkbaar corrupt waren. Veel, zo niet al het ‘bewijsmateriaal’ dat het ‘JIT’ zegt te hebben verzameld over ‘Rusland’ als de kwade genius, is door die corrupte officieren aangedragen, direct of indirect aangeleverd door de Oekraïense geheime dienst, die er geen geheim van maakt zaken in scene te zetten voor de ‘Goede Zaak’. Een van de ontslagen officieren stelt in de krant ook onomwonden dat hij het als zijn levenswerk zag te bewijzen dat ‘Rusland‘ die ramp op het geweten heeft, waar ik zelf nog steeds van de generatie ben die meent dat een goede officier van justitie het als zijn levenswerk moet zien om de bewijzen het werk te laten doen, met als stelregel dat niemand schuldig is tot het tegendeel onomstotelijk is aangetoond.

Lees ook:  Spanning tussen België en Spanje eindelijk komt men op voor de politieke gevangenen

In Nederland zijn de belangrijkste mannen in dat onderzoek juist gepromoveerd als beloning voor hun werk, terwijl de ‘Beer’ nog niet geschoten was. Het komt mij voor dat de verdediging van de drie aangeklaagde Russen, en die ene man uit Oekraïne, werk zullen maken van corrupte officieren van justitie die op de eerste rij zaten in dit onderzoek. En dat een wérkelijk onafhankelijke rechter daar toch ook grote problemen mee zou hebben. Daar komt dan bij dat het bewijs zoals het tot nu toe is gepresenteerd meer een ‘verhaal’ is met wat omstreden plaatjes van een dieplader op verschillende locaties, en een verdwaalde getuige die stelt die dieplader gezien te hebben. Met door de geheime dienst afgeluisterde, of in elkaar geknutselde gesprekken die een hoop simpele codewoorden bevatten waarvan je maar moet geloven dat ze dit of dat betekenden, en werden gesproken op de momenten waarvan die geheime dienst stelt dat ze werden onderschept, dat alles aangeleverd door die wegens corruptie weggezuiverde kliek die nu op straat staat.

Dat Zelenski nu doet wat Porochenko nadrukkelijk heeft nagelaten, het bestrijden van corruptie in dat enorme land, komt slecht uit voor degenen die fors hebben geïnvesteerd in het ‘verhaal’. Dito waar het de problemen betreft rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de ‘’ van Oekraïne destijds liever niet willen horen. Zoals de nu van corruptie betichtte Joe Biden, waar de ‘Democratische’ partij zo zwaar in heeft geïnvesteerd, en die het bedrijf waar hij zijn zoon een vorstelijk betaalde baan als ‘liaison’ had bezorgd uit de wind hield door aan te dringen op het ontslag van een officier van justitie die onderzoek deed naar corruptie bij dat bedrijf.

Lees ook:  "Verenigde Naties" willen bevolkingsuitwisseling in Europa versnellen

Mijn krant beweert dat het ontslag van zoveel officieren van justitie in Oekraïne, de teller staat nu op ruim zevenhonderd, meer dan de helft van de ‘’, ‘niet eerlijk’ zou zijn. Er worden verhalen opgehangen over een ‘vergeten AirPod’ die nog in het oor zat tijdens een soort ‘herexamen’ over wetskennis, maar die geen verbinding zou hebben gehad met de telefoon, en haperende computers tijdens tests, maar het is allemaal erg eenzijdig, zonder zelfs maar de schijn van ‘wederhoor’. Hoe tests aangaande de bekwaamheid zich verhouden tot corruptie wordt niet uitgelegd. Ook als die tests daadwerkelijk gebruikt zijn om mensen die werden verdacht van corruptie snel weg te krijgen uit hun functie, zoals één van hen zonder veel omhaal stelt, dan blijft die verdenking van corruptie maatgevend.

Volgens het Rotterdamse Parket is de schade te overzien, omdat de dossiers waren afgerond. Volgens mij leef je dan in een vacuüm. De media zijn hun offensief gestart om het ‘verhaal’ uit het schootsveld te houden, maar mij lijkt de schade enorm, en ongeacht het verdere verloop van de rechtszaak, als er al een verdediging op komt dagen en het geen tenenkrommende schertsvertoning wordt om bepaalde mensen te ‘framen’. Je kunt volhouden dat er uit andere landen ook niet corrupte officieren van justitie werkzaam waren in het ‘JIT’, en dat het onderzoek zelf daardoor geborgd zou zijn, maar als de rechter daar al in meegaat, zal het onder critici slechts leiden tot de conclusie dat het inderdaad een schijnproces betreft.

Lees ook:  De Belgen gaan woensdag "de regering kapot staken"

Dat corrupte officieren van justitie die nauw samenwerken met een geheime dienst die aan de lopende band ‘False Flag’-operaties opzet desondanks smetteloos bewijs leveren, is simpelweg niet geloofwaardig. In Nederland gaat een rechtszaak normaal al de mist in als een minister zich met de zaak bemoeit blijkt te hebben in de geest van een aanbeveling om te vervolgen. Hoezo is het dan wel prima als officieren van justitie die niet onkreukbaar zijn zich met een zaak hebben beziggehouden?

We mogen niet uit het oog verliezen dat Oekraïne in deze zaak zelf een mogelijke verdachte is, en dat Nederland ook meer had moeten doen om die ramp te voorkomen. Voor de korte termijn is voor de aanklagers en politici belangrijk wat de rechter zal zeggen, maar op de iets langere termijn wint het oordeel van de historicus en van de onderzoeksjournalist het van de ‘onderzoeksjournalisten’ en ‘geëngageerde/embedded’ officieren van justitie en dito rechters. Een goede reputatie op het gebied van de rechtspraak en handhaving verspeel je maar één keer. En Nederland mag pretenties hebben, maar we laten de laatste tijd wel érg veel steken vallen. Daarom maak ik mij hier op mijn blog niet druk over standbeelden voor reeds lang geleden overleden nationale helden, maar wel over de ‘helden’ van dit moment.

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner