Nigeria: Islamisten onthoofden katholieke vrouw en bruidsmeisjes op weg naar haar bruiloft

De vervolging van christenen in Nigeria blijft toenemen. Daarbij bedenken de fanatieke moslims van Boko Haram steeds weer nieuwe wreedheden om de overwegend katholieke bevolking te intimideren en te dwingen zich tot de islam te bekeren.

Foto: In naam van Allah – executie door de IS. © Twitter

Volgens onder andere de Italiaanse en Britse media heeft een groep van 20 Fulani moslims op 8 januari ’s nachts het dorp Kulben in de deelstaat Plateau omsingeld en 13 christenen vermoord, en de andere bewoners gedwongen hun huizen te verlaten en toevlucht te zoeken in de bossen. Het dorp werd geplunderd en tot de grond toe afgebrand.

Bloedbad op de snelweg

Een paar weken eerder werd Martha Bulus, een jonge Nigeriaanse katholieke vrouw die met haar bruidsmeisjes uit Gwoza in de deelstaat Borno naar huis reed, op de snelweg tussen Maiduguri en Yola tegengehouden door moslims van Boko Haram die haar en haar vriendinnen uit de auto’s sleepten en onthoofden omdat ze katholiek waren.

De vermoorde vrouw zou op 31 december trouwen in haar woonplaats, een dorp in de staat Adamawa. De vriendinnen, die ook werden onthoofd, waren voor een deel bedoeld als bruidsmeisjes.

Ook werden op 8 januari vier seminaristen die zich voorbereidden op het priesterschap ontvoerd door onbekenden in de staat Kaduna. ‘Kerk in Nood’ heeft namen en leeftijden gepubliceerd: Pius Kanwai (19 jaar), Peter Umenukor (23 jaar), Stephen Amos (23 jaar) en Michael Nnadi (18 jaar). Aangenomen wordt dat ook zij niet meer in leven zijn.

IS als een wereldwijd rolmodel voor moslim christen-moordenaars

Een priester uit Maiduguri:

“De situatie is sinds 26 december verslechterd, sinds de video van de wrede executie van 11 christenen door de islamitische staat is vrijgegeven. Als het Westen niet ingrijpt, riskeren we uitroeiing. Onze mensen hebben het zwaar te verduren. Help ons alstublieft! Zwijg alstublieft niet over deze uitroeiingsoorlog die zich in alle stilte afspeelt.”

Rommel

© Fenixx

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner