Ik had gelijk, zegt professor die voorspelde dat pandemie in 70 dagen vanzelf uitdooft

Een Israëlische professor beweerde begin april dat het coronavirus na 70 dagen vanzelf verdwijnt en dat maatregelen om de verspreiding tegen te gaan dus eigenlijk geen zin hebben. Hij zegt nu dat hij gelijk heeft gekregen.

Professor Isaac Ben-Israel, hoofd van de Israëlische ruimtevaartorganisatie, zei dat Covid-19 na een dag of 40 piekt en na 70 dagen verdwijnt. Hij concludeert dat de ‘hysterie’ die hij om zich heen ziet ‘net zo besmettelijk is als ziektes’.

“Men neemt aan dat minder besmettingen minder doden betekent, maar dat klopt niet,” zei Ben-Israel. “De verhouding tussen het aantal doden en besmettingen verschilt sterk per land.”

Natuurlijk beloop

In een studie die op 16 april is verschenen stelt Ben-Israel, verbonden aan de Universiteit van Tel Aviv, dat het coronavirus een vast patroon volgt.

Op 19 april zei hij over Israël: “De piek ligt achter ons en het virus zal waarschijnlijk na ongeveer twee weken uitdoven.”

Op 2 mei, twee weken later, was het aantal nieuwe besmettingen per dag voor het eerst sinds eind maart gedaald tot minder dan 100.

Premier Benjamin Netanyahu verklaarde dat de Israëlische maatregelen succesvol waren, maar daar is Ben-Israel het niet mee eens. “Dit was het natuurlijk beloop van het virus.”

Onnodig

“Israël heeft niets bijzonders gedaan; hetzelfde gebeurde in Taiwan waar ze geen lockdown hadden.”

De professor stelt op basis van het patroon van het coronavirus dat lockdowns het leven onnodig verstoren en geldverspilling zijn.

Ben-Israel is wel voorstander van afstandsregels en hygriënemaatregelen, maar benadrukte dat ze slechts in beperkte mate helpen.

Heel duidelijk

“Het is nu duidelijk dat het virus overal hetzelfde patroon volgt,” zei hij tegen de Times of Israel. “Ik heb hier geen verklaring voor, maar het is heel duidelijk. Het is een universeel patroon.”

In België waren op 6 maart 100 coronagevallen gemeld. Op 15 april, dag 40 in de berekeningen van Ben-Israel, piekte het aantal nieuwe dagelijkse gevallen naar 2454. Dag 70 viel op 3 mei, toen het aantal nieuwe gevallen was gedaald tot 1389.

Ben-Israel zei dat zijn theorie standhoudt, zelfs in het geval van Zweden.

[Times of Israel]

14-04 Nieuwe wereldorde door COVID-19? - [apr-jun] - Vrije ...

Vind je deze info leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook

© Copyright (c) NineForNews.nl

NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 24 september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

Nieuwsbox

Jouw account

Nieuwste leden

Protest agenda

Laatste reacties....

Eindelijk het verband tussen 5G en het coronavirus
11 september 2020
100% mee eens! De elite probeert ons de mond te snoeren, maar moet ges...
Voorspellingen 2020
07 september 2020
lol hoe 10 minuten verspillen in uw leven, wat een paranoid gedoe, en ...
Onthulling: “Wat Covid-19 wordt genoemd is geen virus, maar chromosoom 8, een essentieel onderdeel van het menselijke DNA”
24 augustus 2020
Vandaar dat ze dna veranderende vaccin nodig hebben om het te bestrijd...
Willekeurige partner