By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://detheorist.nl/

 

‘Ik heb het voor IS gedaan’, beweert de terroristische verdachte die twee Franse politieagenten met BMW verpletterde

Maandagavond sloeg de 29-jarige Youssef T. opzettelijk twee politiemotorrijders in Colombes, een buitenwijk van Parijs, waarbij beide politieagenten ernstig gewond raakten, en één in een medisch veroorzaakte coma.

“Twee politiemotorrijders in ernstige toestand nadat ze in Colombes opzettelijk zijn aangereden door een persoon die ook een politieauto heeft geramd. Gedachten met onze collega’s ‘, schreef de politie op Twitter .

Videobeelden, die later op internet verschenen, lieten zien dat de aanvaller met zijn BMW niet alleen de twee motoren raakte, maar ook nog een politieauto.

Volgens Le Parisien is de aanvaller een pro-Palestijnse activist, die in 2010 werd veroordeeld tot taakstraf wegens gewelddadige misdaden.

Een bron vertelde de Franse krant: ‘Er zat een opgesloten tussen een gemeentelijke politieauto en die van de gek’, verwijzend naar de vermoedelijke IS-terrorist.

Een woordvoerder van de Synergie-politiebond zei ook: “De dader heeft blijkbaar terroristische drijfveren die nog moeten worden bevestigd.

‘In ieder geval zijn degenen die politieagenten stigmatiseren en aanwijzen als doelwit, in hoge mate verantwoordelijk voor deze daden.’

Le Parisien meldde ook dat de aanvaller de politie, voordat hij werd verhoord, vertelde dat hij video’s over Gaza en Palestina wilde bekijken, en noemde ook de Islamitische Staat (ISIS). Hij zei ook: “Ik deed het voor IS” en zwoer trouw aan een terroristische groep, aldus onderzoekers.

Onderzoekers voerden ook een huiszoeking uit in zijn woonplaats, waar Youssef T. een handgeschreven brief achterliet waarin hij de reden achter de aanval uitlegt en aangeeft dat hij van plan was een martelaar te sterven.

De autoriteiten hebben een onderzoek gestart, waaronder psychiatrische tests en huiszoekingen van de vermoedelijke ISIS-terrorist.

De twee politieagenten zijn momenteel in een strijd “tussen leven en dood”, aldus Nicole Goueta, burgemeester van Colombes.

Frankrijk is de afgelopen maand het slachtoffer geweest van islamitisch terroristisch geweld en steekaanvallen van migranten uit het Midden-Oosten en Afrika.

Het land is alert op terrorisme sinds een golf van dodelijke jihadistische bomaanslagen en schietpartijen in Parijs in 2015. Sinds de aanslag in de redactie van Charlie Hebdo vijf jaar geleden, werd Frankrijk geconfronteerd met een reeks terroristische aanslagen waarbij in totaal 258 mensen omkwamen.

Synergie-Officiers on Twitter

Deux motards de la #police dans un état grave après après été percutés volontairement à Colombes par un individu qui a aussi percuté une voiture de la la police municipale. Pensées fraternelles à nos collègues. #Colombes ⁦@prefpolice⁩

GeenStijl: Islamaanslagen terug van coronapauze

admin

© stopdebankiers.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 12 mei 2021

Vaccin updates

Jouw account

Conflicten livemap

Defcon Level world conflict map
Populair deze week
Nieuwste leden
.

Laatste reacties....

Mondkapjesplicht in strijd met wet, boete ingetrokken
08 mei 2021
Dat mondkapjes schadelijk zijn is wel bewezen. Tijdens de...
Overheden spelen een leidende rol
07 mei 2021
Je ziet duidelijk het clubje wat naar de pijpen van satan...
Willekeurige partner